Crowdstrike problemi nedir? İnternet, microsoft, banka sistemleri çöktü mü

Dünyanın bir çok farklı yerinden gelen sistemsel arıza haberi küresel bir sorun olup olmadığı sorusunu beraberinde getirdi. Konu ile ilgili olarak ülkemizde de vatandaşlar sıkıntılar yaşadıklarını ifade etti.

Crowdstrike problemi nedir? İnternet, microsoft, banka sistemleri çöktü mü

Filmleri aratmayacak olan bugün sabah saatlerinden itibaren yaşanmaya başladı. Dünyanın farklı ülkelerinden sistematik olarak yaşanmışçasına gelen arıza haberleri günlük hayatı durma noktasına getirdi.

DÜNYA GENELİNDE PEŞ PEŞE ARIZALAR YAŞANIYOR

Günlük ve ticari hayatta pek çok işlem internet ve geliştirilen uygulamalar üzerinden ilerliyor. Bu uygulamalarda yaşanan arızalar ise bir anda insanların hayatlarında sıkıntılar oluşmasına neden oluyor.

İnsanlar bu durumu bugün bir kez daha yaşandı. Benzin istasyonları, Microsoft hizmetli ve hastane gibi yerlerde peş peşe sistemsel arızalar yaşanması insanlara bu durumu nedeninin ne olduğunu araştırmaya itti. Yapılan araştırmaların sonucunda insanların karşısına Crowdstrike terimi çıktı.

CROWDSTRIKE NEDİR?

Bu terim uygulamalarda güvenlik açıkları ve iyileştirmek için yapılan bir güncellemeye verilen isimdir. Arızalara neden olarak bu güncellemenin neden olduğu tahminleri yapılırken konu ile ilgili net bir açıklama bulunmuyor.

Microsoft'un kendisinde yaşanan bu arıza dünya ülkelerini peş peşine etkiledi. Türkiye'den bir banka ve uçak şirketi sistemlerinde arızalar yaşandığını kabul ederek sorunu çözmek için harekete geçtiklerini ifade ettiler.

Crowdstrike arızasının kısa süre içerisinde giderilmesi bekleniyor. Şirket ve kurumların arızanın sürmesi halinde açıklamalarını sıklaştırması ön görülüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER