Chorme tarayıcıda yeni özellikler kullanılmaya başlandı!

Dünyanın en çok kullanılan tarayıcısı olan Chorme için yeni özellikler kullanıcılar tarafından kullanılmaya başlandı. Chorme hangi yenilikleri yaptı?

Chorme tarayıcıda yeni özellikler kullanılmaya başlandı!

Dünyada en çok kullanılan tarayıcı olan Chorme sürekli olan kendisini yenilemeye devam ediyor. Yapılan yeni bir güncelleme ile tarayıcıya yeni özellikler eklendi. Bu yeni özellikler kullanılmaya başlanırken çoğu kullanıcı bunların farkında bile olmayabiliyor. Chorme için hangi yeni özellikler geldi?

TÜM CİHAZLAR SENKRONİZE EDİLECEK

Chorme kullanımında sekme grupları tüm cihazlar arasında senkronize edilebiliyor. Bunun anlamı ise masaüstü ve mobil cihazlarda açılan sekmeler aynı anda eklenebiliyor. Masaüstünde açılan bir yeni sekmeyi kullanıcılar mobil kullanımında da görebiliyorlar.

İSTENMEYEN BİLDİRİMLER TEK TUŞLA KAPATILACAK

Bir diğer yenilik ile kullanıcılar bazı web sitelerinden aldıkları bildirimler hakkında oldu. Kullanıcılar tek bir tuşa basarak bu abonelikleri sonlandırabilecekler.

GEÇİCİ İZİN VERİLEBİLECEK

Kamera veya mikrofon gibi özel donanımlara erişim için de yeni bir uygulama başladı. Kullanıcılar bir web sitesinde bu donanımlara geçici olarak izin verebilecekler. O web sitesi ile işleri bitip kapattıklarında ise bu geçici izin iptal olacak ve daha sonra sistem bunu hatırlamayacak.

SPAM BİLDİRİMLER İPTAL EDİLECEK

Bir web sitesi uzun süre ziyaret edilmemişse Chorme bu site için daha önce verilmiş olan tüm izinleri iptal ediyor. Bazı siteler kullanıcıları aldatarak bildirimlere izin vermelerini sağlıyorlar. Sonrasında ise bu izinlerle kullanıcılar bildirime boğuluyorlar. Bu uygulama bundan sonra yapılamayacak.

GÜVENLİK UYARILARI YAPILACAK

Chorme güvenlik kontrolü açısından da kendisini bir başka yere taşıdı. Kullanıcılar tarayıcının güncel olmaması, şifrelerin zayıf olması ve buna benzer güvenlik sorunlarında uyarı alacaklar. Karşılaşılan güvenlik sorunları hızlı bir şekilde çözülebilecek.

SONRAKİ HABER