ChatGPT’yi üreten şirket yeni projesini duyurdu! Yapay zeka alanında dengeler değişecek!

Yapay zeka alanında başta ChatGPT olmak üzere yeni gelişmelere önayak olan OpenAI şirketi yeni bir proje üzerinde çalıştığını duyurdu. Projeyle ilgili detaylar ise oldukça sınırlı şekilde paylaşıldı.

ChatGPT’yi üreten şirket yeni projesini duyurdu! Yapay zeka alanında dengeler değişecek!

Teknoloji kadar hayatın tüm alanlarını etkileyen yapay zekada şirketler arası rekabet de kızıştı. Ancak bunlar arasında yaptığı projelerle neredeyse ilklerin öncüsü olan ChatGPT’nin sahibi OpenAI şirketinin devrim niteliğindeki bir proje üzerinde daha çalıştığı duyuruldu.

YAPAY ZEKA ARTIK GELECEĞİ DE Mİ GÖRECEK?

ChatGPT’yi üreten şirket yeni projesini duyurdu! Yapay zeka alanında dengeler değişecek!

Donanımhaber’in haberine göre Microsoft destekli OpenAI, yeni bir akıl yürütme teknolojisi geliştiriyor. ChatGPT, Sora ve Dall-E geliştiricisi OpenAI, aktarılanlar doğrultusunda "Strawberry" kod adlı gizemli bir proje üzerinde çalışıyor. Firmanın bu proje ile yapay zeka modellerini geliştirme süreçlerine yeni bir yaklaşım getirmeye çalıştığına vurgu yapıldı.

Strawberry projesi ile OpenAI’ın büyük dil modellerine gelişmiş muhakeme (akıl yürütme) yeteneği ekleyeceği belirtildi. Reuters’in aktardığına göre OpenAI, Strawberry’e dair planlarını ve nasıl çalıştığı ile ilgili bilgileri şirket içerisinde bile saklarken detaylarını kapsamlı şekilde kamuoyuna ne zaman duyuracağı da belirsizliğini koruyor.

Elde edilen sınırlı bilgilere göre OpenAI’ın çalışmalarını devam ettirdiği Strawberry’nin -insan benzeri akıl yürütme becerilerine sahip olduğunu iddia ettiği bir araştırma projesini gösterdi. Bu özellik ile birlikte yapay zekaların neredeyse sınıfta kaldığı muhakeme veya akıl yürütme alanında boşluk doldurulurken Strawberry’nin geleceğe yönelik tahminler yapabileceği de konuşuluyor.

RASYONEL DÜŞÜNME ÖZELLİĞİ GELEBİLİR

Strawberry projesi ile yapay zeka modellerinde akıl yürütmeyi güçlendirmek, modellerin büyük bilimsel keşifler yapmaktan yeni yazılım uygulamaları planlamaya ve oluşturmaya kadar her şeyi yapabilme becerisinde bir devrim başlatabileceği düşünülüyor. OpenAI CEO’su Sam Altman, Bill Gates ile ocak ayında yaptığı konuşmada yapay zekada "en önemli ilerleme alanlarının muhakeme yeteneği etrafında olacağını" yönünde de önemli bir açıklama yaptığını da hatırlatmak gerekiyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER