Cep telefonlarının şarjı bu yöntemle ömrüne ömür katıyor! Pil süresi 2 kat fazla dayanıyor hemen uygulayın

Cep telefonlarının hayatımıza girmesi ve teknolojinin gelişmesi ile beraber artan özellikleri nedeniyle performans artışı da pil ömrünü etkiliyor. Cep telefonlarında pil ömrünü artıran unsurlar merak edilirken uzmanlar püf noktaları açıkladı.

Cep telefonlarının şarjı bu yöntemle ömrüne ömür katıyor! Pil süresi 2 kat fazla dayanıyor hemen uygulayın

Cep telefonlarının hayatımıza girmesi ve gelişen teknolojiyle de beraber pek çok kolaylığa erişim imkanımız doğdu. Cep telefonları ile anlık ve hızlı bir şekilde pek çok işlem yapılırken bu durum da telefonların pil ömrünü etkiledi. Gün içerisinde en sık kullandığımız teknolojik aletlerden biri cep telefonu olarak karşımıza çıkarken birçok kişi akıllı telefonlarını yüzde 100 şarj olana kadar şarjda bırakıyor.

Cep telefonlarının pil ömrünü uzatmak isteyenler ise şarjda kalma süresine ilişkin bilgi sahibi olmak isterken araştırmalarına devam ediyor. Cep telefonun ne kadar şarj edilmesi gerektiğini bilmek pil sağlığı için oldukça önemli bir konu olarak karşımıza çıkarken pil süresinin 2 kat daha dayanıklı olmasını sağlayan unsurlar da belli oldu.

CEP TELEFONUNUZU ŞARJ EDERKEN BUNU YAPIN

Telefonunuzu yüzde 100'e kadar şarj etmek pil ömrünüz için sağlıklı gibi gelse de durum aslında daha farklı. Bu, telefonunuzun yavaşlamasına ve şarjının çabuk bitmesine neden olurken telefonların şarjı belirli bir kapasiteye ulaştıktan sonra şarj dolumu yavaşlamaya başlayabilir.

Cep telefonlarının şarjı bu yöntemle ömrüne ömür katıyor! Pil süresi 2 kat fazla dayanıyor hemen uygulayın

Telefonu şarj ederken genellikle göz ardı edilen bir ayrıntı da cep telefonunun şarjdayken kullanımı olarak karşımıza çıkıyor. Şarj ettiğiniz sırada telefonu kullanıyorsanız, pil sağlığı bir süre sonra düşmeye başlayacaktır. Bunun sonucunda telefonlar geç şarj edilip, çabuk tüketilmesine neden olacaktır.

Pilinizin yüzde 50-80 arasında kalmasını sağlamalısınız. Bu sayede pil ömrü uzayabilir ve daha uzun süre sorunsuz kullanabilirsiniz.

Cep telefonlarının şarjı bu yöntemle ömrüne ömür katıyor! Pil süresi 2 kat fazla dayanıyor hemen uygulayın - Resim : 2

Gün içerisinde birkaç defa kısa aralıklarla şarj edebilirsiniz. Ancak şarj sırasında pilin aşırı ısınmasını önlemek için telefonu kullanmamalısınız.

Cep telefonunun pil ömrünü uzatmak için aşırı sıcak veya soğuk alanlarda kullanmaktan kaçınmalısınız.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER