Cep telefonu kullanımları oldukça yaygın bir hale gelirken bu cihazların pahalı olması bütçeleri zorlayabiliyor. Bu çerçevede satın alınan bir cep telefonundan maksimum derecede verim almanın büyük bir önemi bulunuyor. Ancak cep telefonları genellikle 2 yılda kullanılmaz hale gelip yenisi için masrafa giriliyor. Çankırılı Endüstri Mühendisi Gökhan Taşçı bir cep telefonunun uzun ömürlü olabilmesi için çok önemli uyarılarda bulundu.
Cep telefonları için en büyük sıkıntı bataryaların bir süre sonra kısa sürede boşalması oluyor. Bu durumda ya batarya değiştirilmesi gerekiyor ya da yeni bir cihaz alınması yönünde karar veriliyor. Ancak batarya değiştiğinde de maksimum verim alınamıyor. Doğru kullanılmayan batarya ek bir masraf olarak insanların cebine yansıyor.
DOĞRU CEP TELEFONU KULLANIMI ŞEKLİ!
Binlerce lira ödenerek alınan cep telefonlarının yanlış şarj edildiğini ve bu sebeple batarya ömrünün kısaldığını belirten Endüstri Mühendisi Gökhan Taşcı, cep telefonlarının bataryalarının yüzde 20 ila 80 doluluk oranında kullanılması cihazın ömrünü uzattığını söyledi.
ORİJİNAL AKSESUARLARA DİKKAT
Fiyatları her geçen gün artan cep telefonlarının ömrü hatalı kullanım sebebiyle kısalabiliyor. Darbelere karşı korunması, doğru şarj edilmesi, virüslü yazılımlardan korunması cep telefonlarının ömrünü uzatıyor. Cep telefonunu kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili bilgi veren Endüstri Mühendisi Gökhan Taşcı, cep telefonlarının toza maruz bırakılmaması gerektiğini kaydetti. Telefonların hatalı şarj edilmesinin pil ömrünü bitirdiğini ve büyük masraflara yol açtığını kaydeden Taşçı, orijinal aksesuarların kullanılmasının önemine vurgu yaptı.
ŞARJ SEVİYESİNE DİKKAT!
Cep telefonlarının hijyenik kullanılmasını gerektiğinin önemine vurgu yapan Taşcı, “Bilinçli akıllı telefon kullanımı, kullanıcıları masraftan korur. Telefon kılıfsız kullanılırsa kasada deformeler oluşacaktır. Ekran koruyucu kullanılmadığı takdirde ekranda çizikler meydana gelir. Cihaz ilk alındığında tüm koruyucu donanımlar orijinal olarak takılmalıdır. Kesinlikle yan sanayi aksesuarlar tercih edilmemelidir. Pil ömrünün daha uzun sürmesi için minimum yüzde 20, maksimum yüzde 80 aralığında şarj edelim. Telefonları sudan ve tozdan uzak tutalım. Telefona su ve toz kaçtığında ana karta ciddi zaralar verir ve hoparlörün daha az ses vermesine neden olur. Ucuz hatalar büyük masraflara yol açabilir. Telefonları daha uzun ömürlü tutmak için temiz ve hijyenik kullanılmasını öneririm ”dedi.
Yapılan uyarıları dikkate alanlar cep telefonlarını daha uzun süreli olarak kullanabilecekler. Cep telefonu sektörü yeni telefon satışları üzerinde faaliyet gösterirken tasarruf yapmak isteyenlerin doğru bir şekilde cihazları kullanmaları gerekiyor. Bunu yapmayanlar ise genellikle ortalama yılda bir defa cep telefonu masrafı ile karşılaşıyorlar.