Çağrı cihazı nedir, telefon mu, niye patlıyorlar?

Son günlerde dünya filmleri aratmayacak bir siber saldırı haberini konuşuyor. Lübnan'da çağrı cihazlarının patlaması ve binlerce kişinin yaralanması sosyal medyada da geniş yer buldu.

Çağrı cihazı nedir, telefon mu, niye patlıyorlar?

Lübnan'da Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarının saatli bomba gibi patlaması sonucu 12 kişi hayatını kaybetmiş ve 3 bine yakın insan yaralanmıştı. Son yılların en ses getiren siber saldırısı sonrasında çağrı cihazlarının ne olduğu ve niye bir anda patladığı merak konusu olmuştu.

BİR DÖNEME DAMGA VURDU

Bazı ülkelerde halen aktif olarak kullanılan bu cihazlar özellikle 90'lı yıllarda epey popülerdi. Bu cihazlar, alfanümerik veya sesli mesajları alıp görüntüleyebilyor ve mesajlar çağrı ağı aracılığıyla iletiliyor.

Diğer adı pager olan bu cihazda çağrı cihazına posta göndermek için operatörün telefonunu çevirmek, abonenin numarasını veya adını vermek ve mesajı dikte etmek gerekir.

GERGİN ANLAR DEVAM EDİYOR

Yaşanan olaylar ile ilgili Lübnan yönetimi İsrail'i suçladı. Patlamalar ile ilgili üretici firmaya gözler çevrilmiş fakat onlarda suçsuz olduklarını savunmuştu. İnsanların ağır bir şekilde yaralandığı cihazlar gündemde kalmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yaşanan olayın ardından bir kez daha toplu patlamaların yaşanması konunun ne kadar ciddi olduğunu gözler önüne seriyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER