Büyük Zafer'in 102. yılında Gökdoğan hedefi 12'den vurdu!

Türkiye'nin ilk yerli ve milli havadan havaya görüş ötesi füzesi Gökdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yılında havadaki hedef uçağı tam isabetle vurmayı başardı.

Türkiye'de yerli ve milli savunma sanayisi için çalışmalar tüm hızı ile devam ederken bu kapsamda geliştirilen ülkemizin ilk yerli ve milli havadan havaya görüş ötesi füzesi Gökdoğan havadaki hedefini tam isabetle vurmayı başardı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, büyük gurur yaşatan görüntüleri paylaştı.

GÖKDOĞAN HEDEFİNİ TAM İSABETLE VURMAYI BAŞARDI!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ilk yerli ve milli havadan havaya görüş ötesi füzesi Gökdoğan'ın havadaki hedef uçağı tam isabetle vurduğu anları paylaştı. Kacır, sosyal medya hesabından, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yılında Gökdoğan'ın hedef uçağı tam isabetle vurduğu anlara ilişkin paylaşımda bulundu.

TÜBİTAK Savunma Sanayii AR-GE Enstitüsü tarafından geliştirilen ilk yerli ve milli havadan havaya görüş ötesi füzesi Gökdoğan'ın, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile icra edilen yetenek gösterimi amaçlı atış testi faaliyetlerinde hedef uçağı tam isabetle vurduğunu belirten Kacır, "Nice ZAFER'lere." ifadesini kullandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın paylaşımı kısa sürede büyük beğeni toplarken atılan adımlar umut verdi. Son dönemde içinde bulunduğumuz bölgede yaşanan savaş ve gerilimlerin ardından Türkiye'nin yerli ve milli savunma sistemi atılımları daha da büyük bir önem kazanmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı