Bir neslin çocukluğuna damga vurmuştu: Metin 2 oyunu kapanacak

2000'li yılların başında bilgisayar oyunu olarak hayatımıza giren ve dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük bir oyuncu kitlesine sahip olan oyundan üzücü haber geldi. Zaman içinde giderek kan kaybı yaşayan oyun kalıcı olarak faaliyetlerini sonlandıracağını açıkladı.

Bir neslin çocukluğuna damga vurmuştu: Metin 2 oyunu kapanacak

Sosyal medyanın henüz hayatımıza girmediği ve rekabet edecek oyun sayısının az olduğu dönemlerde piyasaya çıkan Metin 2 bir dönem gençlerin internet kafelerde saatler geçirmesine neden olmuştu.

Kullanıcıların oynadıkları karakterleri seviye atlatarak ilerlemesi ve online bir oyun olması ile akıllarda yer edinen Metin 2 ilk olarak 2005'de piyasaya sürülmüştü. 2007 yılında ise ülkemizde oynanmaya başlanan oyun çıkışının 19. yılında bir çok kesimi duygulandıran bir açıklama yaptı.

KARAR YAPIMCI ŞİRKET TARAFINDAN AÇIKLANDI

Metin 2 tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi

"Değerli oyuncularımız, 2007 yılında Türkiye oyun topluluğuna katıldığımız günden bu yana, birlikte unutulmaz anılar ve heyecan verici deneyimler yaşadık. Sizlerin desteği ve sadakati sayesinde, oyunumuzu 2024 yılına kadar başarıyla sürdürebildik. Ancak, her güzel şeyin bir sonu vardır ve maalesef bu yolculuğun sonuna gelmiş bulunmaktayız.

Üzülerek belirtmek isteriz ki, 30 Ağustos 2024 tarihinde sunucularımızı kapatmaya karar verdik"

HAFIZALARDAKİ YERİNİ ALACAK

Karar Metin 2 oyununun bir neslin çocukluğunu hatırlatan bir oyun olmasından dolayı gündem oldu. Yapılan açıklama ile birlikte yaklaşık 3 haftalık bir sürenin ardından Metin 2'nin sadece bir anı olacağı resmen duyurulmuş oldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER