Bilimsel olarak açıklandı! Sol elle yazanlar daha mı zeki?

Toplum içerisinde sol elini kullanan ve sol elle yazı yazanların daha zeki olduğuna dair bir inanış var. Peki, bu gerçekten doğru mu? Sol elle yazı yazanlar daha mı zeki? İşte bu durumun bilimsel açıklaması..

Bilimsel olarak açıklandı! Sol elle yazanlar daha mı zeki?

Herkesin yakından tanıdığı Newton, Mozart, Einstein ve Bill Gates gibi isimlerin hepsi solak. Bu durumda sol elini kullanmaya daha yatkın olan kişilerin sağ elini kullananlara göre daha zeki olup olmadığı sorusunu gündeme getiriyor.

SOLAKLAR İÇİN SÜPER ZEKA İDDİASI

Konu ile ilgili yapılan araştırma aslında bu soruya net bir şekilde cevap veriyor. Sol elini ağırlıklı olarak kullanan kişilerin matematik becerisinin daha yoğun olduğu görüldü. Bu da solakların daha dahi olabileceği ihtimalini artırıyor.

Dünya’da gelmiş geçmiş pek çok başarılı ve yetenekli isim sol elini kullanıyor. Bu durum akıllara sol elini kullananların sağ elini kullananlardan daha zeki ya da süper zekalı mı olduğu sorusunu akıllara getiriyor.

2 BİN 300 KİŞİ ÜZERİNDE ÇALIŞMA YAPILDI

Sol el ve zeka seviyesi ile ilgili bir araştırma yapıldı. Yapılan araştırmada 2 bin 300 kişi üzerinde çalışma yapılırken, katılımcılara aynı anda anket doldurması istendi. Ortaya çıkan sonuçlara göre basit işlem yaparken sol ya da sağ el kullananların arasında ciddi bir fark olmadığı sonucu ortaya çıktı. Ancak zor problem çözerken, sonuçlar biraz değişkenlik gösteriyor.

SOLAKLAR DAHA MI ZEKİ?

Yapılan araştırmanın genel sonucuna bakıldığında zorlu ve karmaşık bir matematik sorusunda solakların daha başarılı bir performans gösterdiği ortaya çıkıyor. Ancak çalışma sonucunda bu verilerin elde edilmesinde kişilerin günlük aktiviteleri ve çalışma durumları da sonucu etkileyebilir.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER