Londra Imperial College Tıp Fakültesi'nde Profesör Jose Penades ve ekibi, antibiyotiklere karşı dirençli süper bakterilerin nasıl oluştuğunu anlamak için yıllardır araştırmalar yürütüyordu. Yaptıkları çalışmalar sonucunda, bu bakterilerin farklı virüslerden bir kuyruk oluşturarak canlılar arasında yayılabildiği fikrine ulaştılar.
YAPAY ZEKA İKİ GÜN İÇİNDE AYNI SONUCA VARDI
BBC'nin haberine göre, bu keşfin tamamen ekiplerine özgü olduğunu ve daha önce herhangi bir açık kaynakta paylaşılmadığını belirten Penades, araştırmalarını Google’ın yapay zeka platformu co-Scientist'e yönlendirdiklerini ifade etti. Yapay zeka aracı, aynı sonuca yalnızca iki gün içinde ulaştı.
Penades, Google'a e-posta göndererek kişisel bilgisayarına erişimleri olup olmadığını sorduğunu ve şirketten "hayır" yanıtı aldığını belirtti.
"BİLİMİ KÖKTEN DEĞİŞTİRECEK"
Yapay zekanın sadece ekibinin araştırmalarını taklit etmekle kalmayıp, aynı zamanda daha önce hiç düşünmedikleri yeni bir bakış açısı sunduğunu dile getiren Penades, bu yeni fikri daha derinlemesine incelemeye başladıklarını söyledi.
İnsanların yapay zekaya ilk başta çekimser yaklaştığını vurgulayan Penades, "Ancak potansiyelini düşündüğünüzde ne kadar güçlü bir araç olduğunu fark ediyorsunuz. Bunun bilimi kökten değiştireceğine inanıyorum" dedi.