Bakan Uraloğlu'ndan Instagram açıklaması: Erişim engelini kaldıracağız

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, erişim engeli devam eden Instagram platformuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, Instagram'ın sahibi Meta platformuyla birçok konuda anlaşmaya varıldığını açıklayarak platformu erişime açacaklarını duyurdu.

Bakan Uraloğlu'ndan Instagram açıklaması: Erişim engelini kaldıracağız

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram platformunda devam eden erişim engeli ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, Instagram'ın sahibi Meta platformuyla birçok konuda anlaşmaya varıldığını söyledi.

Meta yetkililerine teşekkür eden Bakan Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 2 Ağustos'ta 'katalog suçlara uymadığı' gerekçesiyle Instagram'a erişim engeli getirildiğini anımsattı. O tarihten bu yana platforma erişim VPN'le sağlanırken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bugün sosyal medya hesabından açıklama yaparak Meta'yla varılan anlaşmayı duyurdu.

INSTAGRAM ERİŞİME AÇILACAK

Bakan Uraloğlu, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı açıklamada ''Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak; katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalardan dolayı sosyal medya platformu Instagram’a 2 Ağustos tarihinde taleplerimize karşılık vermediği için erişim engeli getirmiştik.

Baştan beri sosyal medya platformlarının Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına saygı duymalarını istedik.

Bakan Uraloğlu'ndan Instagram açıklaması: Erişim engelini kaldıracağız

Instagram yetkilileri ile yürüttüğümüz görüşmeler neticesinde özellikle katalog suçlar çerçevesindeki taleplerimizin karşılanacağı, kullanıcılara getirilen sansür konusunda ortak bir çalışma yapma sözü vermeleri üzerine saat 21.30 itibari ile erişim engelini kaldıracağız.'' ifadelerine yer verdi. Bu çerçevede Instagram bir saat kadar sonra erişime açılacak.

SONRAKİ HABER