Bakan Uraloğlu’ndan Discord açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamasında son günlerde gündem olan Discord uygulamasının kapatılmasına ilişkin önemli ifadeler kullandı. Uygulamanın IP adreslerini ve içeriklerini paylaşmadığı için zorunlu olarak erişim engeli getirildiğini söyledi.

Bakan Uraloğlu’ndan Discord açıklaması

Bakan Uraloğlu, son günlerde yaşanan olaylardan sonra herkesin Discord’un kapatılmasını istediğini ifade etti. Uygulamanın kendi bilgilerini, IP adreslerini ve içeriklerini güvenlik birimleriyle paylaşmadığı için Discord’a zorunlu olarak erişim engeli getirildiği belirtildi.

Uygulamaya getirilen erişim engeline ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Uraloğlu, yasağın olaylar olmadan önce getirilmesi durumunda “yasakçı zihniyet” olarak itham edileceklerini söyledi.

“ZORUNLU OLARAK ERİŞİME ENGEL GETİRDİK”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Bugün bu olaylar oldu herkes kapatılmasını istiyor. Burada bütün toplum kesimleri ile hareket etmemiz gerekiyor, başta aileler olmak üzere. Discord kendi bilgilerini, IP adresleri, içerikleri bizim güvenlik birimlerimizle paylaşmayı reddettiği için biz de zorunlu olarak erişime engel getirdik" dedi.

“BİLGİ PAYLAŞIMI YAPMADIĞI İÇİN..”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TBMM'de gerçekleştirilecek olan AK Parti Grup toplantısı öncesi öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Telefon ve internet faturalarına yönelik açıklama yapan Uraloğlu, Discord'a getirilen erişim engeli hakkında da konuşarak Discord'un bilgi paylaşımı yapmadığı için erişim engelinin getirildiğini söyledi.

“DÜZENLEYİCİ YETKİMİZ YOK”

Son günlerde telekomünikasyon firmalarının oluşturduğu kampanyaların fiyat açısından yüksek olduğuna yönelik çıkan tartışmalar hakkında konuşan Uraloğlu, "Tamamıyla serbest piyasa, 1-2 yıllık aboneliklerin yenilenmesiyle ortaya çıkan durum bu. Bizim burada düzenleyici bir yetkimiz yok. Vatandaşlarımız belli bir kampanyada üye oldukları paketi bugün çok daha üzerinde bir paketle karşı karşıya kalabiliyorlar. O anlamda da belli kampanyalar düzenlenmeye başlandı. Buradaki düzenleme enflasyona, TEFE, TÜFE'ye göre alınmış olan kararlardır diye bir tespitimiz var. Burada bir müdahalemiz söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

İletişim uygulaması olan Discord’un kendi bilgilerini paylaşmadığı için zorunlu olarak erişim engeli getirildiğini ifade eden Bakan Uraloğlu, bütün toplumun talepleri ve istekleri ile hareket etmeleri gerektiğini vurguladı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER