Bakan Uraloğlu'ndan bir Instagram açıklaması daha: Gerçekten çözülsün istiyoruz

Birinci haftasını tamamlayan Instagram'a erişim engeli gündemdeki tazeliğini koruyor. Yakın zamanda Instagram ve ardından Roblox'un Türkiye'de kullanım dışı kalması sonrasında Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıklamaları yakından takip edilmeye başlandı.

Bakan Uraloğlu'ndan bir Instagram açıklaması daha: Gerçekten çözülsün istiyoruz

Nufüsu 80 milyonun üstünde olan Türkiye'de yaklaşık 60 milyonun kullandığı Instagram uygulaması bir anda erişime kapatılmıştı. Instagram'ın sahibi olan META şirketinin Hamas yanlısı paylaşımları kaldırmasının kararda etkili olmasının ardından hükümet kanadından tarafların görüştüğü açıklaması gelmişti.

TARAFLAR GÖRÜŞMEYE DEVAM EDİYOR

Instagram tarafı ile Türkiye temsilcilerinin yaptığı son görüşmelerden bir sonuç çıkmamıştı. Bu konudan sorumlu olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu taraflar arasında yeni bir görüşme daha yaşandığını açıkladı.

Kendilerinin de sorunun bitmesini istediklerini ifade eden Bakan Uraloğlu "Bizim 'katalog suçlar' ile 'toplumumuz ve ülkemizin hassasiyetleri' dediğimiz konular var. Sürekli bildiriyoruz. Dün arkadaşlar tekrar değerlendirdi, bir noktaya kadar geldik. Biz de gerçekten bir an önce çözelim istiyoruz" diyerek kendilerinin de olaya yapıcı yaklaştıklarını ifade etti.

ROBLOX'UN YASAKLANMASI

Roblox'un yasaklanması konusu hakkında da konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu "Biz orada sadece kararı uygulama noktasında olduk" diyerek konunun odağında olmadıklarını söyledi.

Türkiye'nin büyük bir bölümü konulan yasağı kaldırılmasını dört gözle bekliyor. Hükümetin diğer temsilcilerinde de sorunun kısa sürede ortadan kalmasını temenni ettikleri açıklamalar geliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER