Bakan Uraloğlu duyurdu: Instagram'a erişim yasağı kaldırılabilir

Türkiye'de günlerdir kapalı olan Instagram ile ilgili bugün önemli bir açıklama yapıldı. Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu bugün taraflar arasında görüşme yapılacağını ifade etti.

Bakan Uraloğlu duyurdu: Instagram'a erişim yasağı kaldırılabilir

2 Ağustos sabahı ülkemizde erişim engeli getirilen Instagram'a kullanıcılar ya hiç girememiş ya da VPN gibi alternatif yöntemler denemişti. Yine de istediği sonucu alamayan kullanıcılar bir an önce karardan geri adım atılmasını isterken, ekonomi konusunda uzman isimlerde yasağın ticari zararından bahsetmişti.

VATANDAŞLARI UMUTLANDIRAN GELİŞME

Neler olacağı merak edilen erişim yasağı ile ilgili bugün öğle saatlerinde sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Instagram yetkilileri ile 2. defa görüşeceklerini söyledi.

Bakan Uraloğlu duyurdu: Instagram'a erişim yasağı kaldırılabilir

Bakan Uraloğlu'nun yaptığı açıklama şu şekilde oldu;

"Katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalar karşısında erişim engeli getirdiğimiz sosyal medya platformu Instagram yetkilileri ile geçtiğimiz hafta bir görüşme yapıldı.

Gerçekleştirilen görüşmede; Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uyulması konusunda hassasiyetlerimiz iletildi. Bugün kendileri ile öğleden sonra yeniden bir araya gelinilecek.

Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz"

GÖZLER GÖRÜŞMEDE OLACAK

Öğleden sonra yapılması tahmin edilen görüşme heyecanla bekleniyor. Görüşmenin sonucuna göre uygulama ya yeniden açılacak ya da kapalı kalmaya devam edecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER