Bakan Uraloğlu duyurdu: Instagram açılacak mı?

Instagram'ın Türkiye'de yeniden erişeme açılıp açılmayacağı konusu merak ederken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan son dakika açıklaması geldi.

Bakan Uraloğlu Instagram yetkilileriyle yapılan görüşmeyi duyurdu

Türkiye'de 2 Ağustos tarihi itibarıyla Instagram'a erişim engellendi. Karar, katalog suçlar kapsamında birden fazla içerikle ilgili ihlal tespiti nedeniyle verildi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan açıklamada, sosyal medya platformu Instagram'ın "katalog suçlara uymadığı" gerekçesiyle erişime kapatıldığı duyuruldu.

3 gündür devam eden engel kapsamında Instagram kullanıcıları da ''Instagram ne zaman açılacak?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. Instagram'a erişim yasağı hakkında son dakika açıklamalar yakından takip edilirken konuya ilişkin son olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu'ndan açıklama geldi.

BAKAN URALOĞLU'NDAN INSTAGRAM AÇIKLAMASI

Instagram'ın Türkiye'de yeniden erişeme açılıp açılmayacağı konusu merak ediliyor. Konuya ilişkin Instagram yetkilileri ile görüşen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu açıklama yaptı. Bakan Uraloğlu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası sosyal medya platformu Instagram yetkilileriyle yapılan görüşmeye ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Uraloğlu duyurdu: Instagram açılacak mı?

Bakan Uraloğlu, erişim yasağı getirilen sosyal medya uygulaması Instagram yetkilileriyle bugün yapılan görüşmeye ilişkin, "Tam istediğimiz sonucu almış değiliz, takip ediyoruz, aktif olarak görüşüyoruz." dedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Instagram'ın açılması konusunda yapılan görüşmelerde tam istediğimiz sonucu alamadık. Bu işi bugün bitirebileceğimizi düşündüm ama olmadı. Instagram konusunda bir ilerleme yok." ifadelerine yer verirken gün içinde ise Instagram'ın açılması beklenmiyor.

SONRAKİ HABER