Bakan Uraloğlu duyurdu: Büyük ihtimalle Instagramı açacağız

Teknolojik bir konu olmasına rağmen ülke gündemine oturan Instagram'a erişimin kısıtlanması konusunda yeni gelişmeler yaşanıyor. Uygulamanın açılmasını bekleyenler için sevindirici haber Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan geldi.

Bakan Uraloğlu duyurdu: Büyük ihtimalle Instagramı açacağız

2 Ağustos sabahından beri Türkiye'de kullanıma kapalı olan Instagram ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere çok sayıda devlet yetkilisinden sert açıklamalar gelmişti.

Uygulamanın Türk yasalarına uymak zorunda olduğu ve insanların Filistin ile ilgili paylaşımlarına sansür uygulamasının izahının olamayacağı söylemleri sonrası gözler yaşanan gelişmelere çevrilmişti.

"CİDDİ BİR AŞAMA KAYDETTİK"

Instagram yetkilileri ile Türk hükümeti tarafının yaptığı görüşmelerden sonuç alınamadığı ve erişim engelinin kaldırılmayacağı ifade edilmişti. Bugün yeni bir açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu uygulamanın açılmasını bekleyenlerin umutlarını artırdı.

Bakan Uraloğlu yapılan görüşmeler ile ilgili "Ciddi bir aşama kaydettik. Zannediyorum ki çok uzamadan bizim hassasiyetlerimizi dikkate alacaklar. Büyük ihtimalle şartlarımızı uygulayacaklar ve biz de Instagram'ı açacağız" ifadelerini kullandı.

Instagram ile ilgili yapılan bu yeni açıklama kısa sürede gündem oldu. Yakın dönemde konulan erişim yasağına dair farklı gelişmeler yaşanması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER