Bakan Kacır açıkladı! Türksat 6A Temmuz'da fırlatılacak

Türkiye'nin uzay alanında çalışmaları artarak devam ediyor. Bu kapsamda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır uzaya gönderilecek yeni uydu hakkında müjdeli haberler verdi.

Bakan Kacır açıkladı! Türksat 6A Temmuz'da fırlatılacak

Uzay konusunda ülkemizde özellikle ilk Türk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzaya gidip gelmesi ile vatandaşların daha fazla ilgisi artmıştı. Gelecekte bu alanda daha fazla söz sahibi olmak isteyen Türkiye yeni bir çalışmaya daha imza atıyor.

TÜRKSAT 6A İÇİN AÇIKLAMA YAPILDI

Geçtiğimiz yıllarda Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin Milli Uzay Programını açıklamış ve geleceğe dair önemli hedef ortaya koymuştu. Bu kapsamda geçtiğimiz aylarda İlk Türk Astronotu Alper Gezeravcı Amerika'nın Florida kentinden uzaya gönderilmiş ve Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 3 haftaya yakın bir süre kalmıştı.

Süreç boyunca bir çok bilimsel deney gerçekleştiren Alper Gezeravcı deneyimlerini ülkenin farklı noktalarında aktarmaya devam ederken Türkiye'nin uzay konusunda yeni bir çalışması daha açıklandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kıcır yaptığı açıklamada Türkiye'nin yeni haberleşme uydusu Türksat 6A için fırlatma tarihinin belirlendiğini açıkladı.

YENİ UYDU YAKINDA GÖNDERİLECEK

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır yaptığı açıklamada Türksat 6A için “İnşallah uydumuzu 8 Temmuz haftasında uzaya göndermeye hazırlanıyoruz” ifadelerini kullandı. Bu uydu gönderiminin diğer misyonlardan farklı olduğunu söyleyen Bakan Kacır “Fırlatma sonrası yörüngeye yerleşme aşamasında ilk kez yine bizim ekiplerimiz, kendi imkanlarımızla gerçekleştirecek. Bu da Türkiye'nin, Ay Projesi için yeni bir deneyim daha kazanmasına vesile olacak” şeklinde konuştu.

Yapılan açıklama ise uzay severleri heyecanlandırdı. Türkiye'nin uzay misyonları arasında en çok merak edilen başlık olan Ay çalışmaları kapsamında ilerleyen yıllarda Ay'a uzay aracı gönderilmesi hedefleniyor.

SONRAKİ HABER