Asteroitten alınan örneklerde şoke eden gerçek ortaya çıktı

Uzaydan getirilen asteroit örneklerinden şoke eden bir gerçek çıktı. Bilim insanlarının üzerinde çalıştığı örneklerdeki sürprizin detayları haberimizde...

Asteroitten alınan örneklerde şoke eden gerçek ortaya çıktı

Astreoit üzerinden alınan örneklerin detayları ortaya çıktı. Yapılan ilk incelemenin sonucuna göre parçanın eski bir okyanus yüzeyinden kopmuş olabileceği ortaya çıktı. 2020 yılında ortalama olarak 122 gram alınan örnek geçtiğimiz eylül ayında Dünya’ya getirildi.

Yapılan çalışmalar neticesinde astreoit üzerinde sonuçlar elde edildi. Bilim insanları 2020 yılından bu yana Dünya’ya getirilen örnekleri inceliyor. Elde edilen parçaların Dünya’nın ilk oluşum zamanlarına ilişkin sonuç verebileceği tahmin ediliyor. Bu sebeple de proje pek çok ülke tarafından yakından takip ediliyor.

ÇOK ZENGİN

Eylül ayında Dünya’ya getirilen ve Ekim ayından itibaren incelenmeye başlanan bileşenlerin içerisinde çok fazla karbon, nitrojen ve organik bileşenlerin olduğu öğrenildi. Bennu tozunun güneş sisteminin oluşumuna yardımcı olan karbon, nitrojen ve organik maddeler açısından son derece zengin olduğu ortaya çıktı. Bilim adamlarının çalışmalarının devamında Dünya ve benzeri gezegenlerin nasıl oluştuğu hakkında bu inceleme faydalı olabilir.

DETAYLI OLARAK DUYURULDU

Bilim insanlarının yapmış olduğu bu araştırmanın sonuçları geçtiğimiz Çarşamba günü Meteoritics Planeytray Science isimli dergide yayımlandı. Bilim insanlarına göre bu şekilde bozulmayan parçaların uzaydaki zaman kapsülleri görevini görebilir.

Güneş Sistemi’nin erken dönemlerine kadar uzanan bu sürecin 4,5 milyar yıl daha eski zamana dayandığı ifade ediliyor. Yapılan incelemenin sonucunda ise bilim insanları bu parçaların içerisinde magnezyum ve sodyum fosfat buldu. Daha önce yapılan incelemelerde bu parçaların keşfedilmediği ifade edildi. Magnezyum sodyum fosfatın suda çözülebilen bir bileşik olduğunu ifade eden uzmanlar yaşam için çok önemli olduğunu ifade etti.

SONRAKİ HABER