Aramalarda sonsuza kadar giden sayfalara son! Google eski özelliğini geri getiriyor

Google, Gemini adlı yapay zeka sohbet robotunu Türkiye’ye getirmesinden sonra kullanıcıları sevindirecek bir başka gelişmeye daha imza attı. Arama motoru devi, eski özelliklerinden birini geri getirecek.

Aramalarda sonsuza kadar giden sayfalara son! Google eski özelliğini geri getiriyor

Google, internet üzerinde sıkça arama yapan kullanıcıları için müjdeli haberi verdi. Arama motoru devi 2021 ve 2022’de tanıttığı sürekli kaydırma özelliğini artık Arama sonuçları sayfasından geri çekiyor. Yani, artık arama sonuçlarınızı kaydırarak değil, eski usül “Sonraki” ve rakam butonlarıyla göreceğiz. Google’ın eski özelliği neden geri getirdiği ise merak edildi.

10 SONUÇLA DAHA HIZLI ERİŞİM

Shiftdelete’in haberine göre, Google, sürekli kaydırma özelliğini ilk olarak Ekim 2021’de mobil cihazlarda, ardından Aralık 2022’de masaüstünde başlattı. Bu özellik sayesinde birkaç sayfa arama sonucunu manuel olarak “Daha fazla sonuç” butonuna tıklamadan görebiliyorduk. Fakat Google, kullanıcı verilerine dayanarak, sadece 10 sonuç sunmanın daha hızlı olduğunu ve kullanıcıların daha fazla sonucu gereksiz bulduğunu belirtti. Bu yüzden Google, sürekli kaydırma özelliğini kaldırdı.

Aramalarda sonsuza kadar giden sayfalara son! Google eski özelliğini geri getiriyor

MOBİLDE DE AKTİF OLACAK MI?

Şimdilik masaüstünde aktif olan değişiklik ile Google üzerinde arama yapıldığında, yaklaşık 10 sonuçtan sonra klasik sayfalandırma çubuğu yeniden karşımıza çıkacak. Yani, sürekli kaydırma yerine o eski usül “Sonraki” butonuna tıklayarak sayfalara bakmaya devam edebileceğiz.

Mobil kullanıcılar için bu değişiklik ise önümüzdeki aylarda uygulanacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER