Apple silinen resimlerin geri gelmesi konusu hakkında açıklama yaptı

Geçtiğimiz günlerde bir çok İphone kullanıcısı telefonlarında yıllar önce sildikleri resimlerin yeniden geldiklerini ve bunlara anlam veremediklerini ifade etmişlerdi. Son gelen güncelleme ile bu sorun ortadan kalmış fakat beklenen açıklama gelmemişti. Konuya dair açıklama da geldi.

Apple silinen resimlerin geri gelmesi konusu hakkında açıklama yaptı

Teknoloji gündeminde kendine yer edinen konulardan birisi de iphone'de eskiden silinen resimlerin bir anda geri gelmei oluşuydu. Kullanıcılar hem bu duruma anlam verememiş hem de sildikleri resimlerin bir yerlerde gizli bir şekilde muhafaza mı edildiğini sorgulamıştı. Gizlilik endişesi yaşayan kullanıcılar için bir açıklama yapıldı.

ERİŞİMİMİZ YOK VURGUSU

Yaşanan bu durum ile ilgili Apple ilk önce sorunu düzeltme yoluna gitti. Cihazlara gelen son İOS güncellemesi ile yıllar önce silinen fotoğrafların tekrar galeride görünmesi sorunu yok oldu. Apple bu durumu düzelttikten sonra kullanıcıların akıllarındaki soru işaretini gidermek adına bir açıklama yaptı.

YAZILIM ARIZASINDAN DOLAYI OLDUĞU İFADE EDİLDİ

Webtekno'da yer alan habere göreApple fotoğraflara erişimi olmadığını bir kez daha vurguladı ve sorunun kaynağı olarak başka bir neden gösterdi. Apple'ya göre sorunun kaynağı dosya sisteminde bozuk bir veri tabanı girişi oldu. Bu hatadan dolayı görseller silinmedi ve yeniden belirmeye başladı. Söz konusu sorunun ortadan kalkmasının ardından az sayıda insanın cihazında meydana geldiği ifade edilen bu hata tarihe karışmış oldu.

SONRAKİ HABER