Alper Gezeravcı MSB tarafından Uzay Komutanlığında görevlendirildi

Yıl başında ülke tarihinin ilk insanlı uzay görevini gerçekleştirmesi ile tarihe geçen Gezeravcı bu alanda görev yapmaya devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı da Alper Gezeravcı ile ilgili alınan yeni kararı duyurdu.

Alper Gezeravcı MSB tarafından Uzay Komutanlığında görevlendirildi

Türkiye uzun yıllar sadece elektronik araç gönderebildiği uzay konusunda çalışmalarını genişletme kararı almıştı. Bu kapsamda Cumhuriyetin ikinci yüz yılına uzaya ilk Türk vatandaşını gönderme programını başlatan hükümet bu görev için Alper Gezeravcı'yı seçmişti.

İLK TÜRK ASTRONOTU OLMAYI BAŞARDI

Uluslararası Uzay İstasyonunda 3 haftaya yakın bir süre geçiren Alper Gezeravcı görevini başarı ile tamamlayıp dünyaya dönmüştü. İlk Türk Astronotu olan Gezeravcı ülkemizde üniversite ve okulları gezerek bilgi ve deneyimlerini gençler ile paylaşmaya başlamıştı.

Aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri personeli olan Albay Alper Gezeravcı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. MSB tarafından yapılan 2024 Genel Atamalarında Alper Gezeravcı'nın Uzay Komutanlığı emrine atandığı ilan edildi.

TÜRKİYE'NİN UZAYDAKİ HAKKINI KORUMAK İÇİN KURULDU

Deniz, Hava ve Kara 'da varlığını sürdüren Türk Ordusu, Siber ve Uzay dünyada da atılımlarını sürdürüyor. Bu konuda Türkiye'nin uzaydaki varlığını güçlendirmek ve korumak adına kurulan Uzay Komutanlığı misyonlarında Albay Alper Gezeravcı'yı kullanacak.

Alper Gezeravcı yurt genelinde çeşitli programlara katılarak deneyimlerini aktarmayı sürdürüyor. Gezeravcı genel olarak gençlere asla hayallerinden vazgeçmemeleri ve Türk gençliği için çalışmaya devam etmeleri vurgusunda bulunuyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER