Alper Gezeravcı Ankara'da konuştu "Ay'a gitmenin hazırlığına başladık"

Türkiye'nin tarihe geçen ilk insanlı uzay görevinin baş aktörü olan Alper Gezeravcı vites yükseltti. Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Gezeravcı yeni uzay hedeflerinden bahsettti.

Alper Gezeravcı Ankara'da konuştu "Ay'a gitmenin hazırlığına başladık"

Türkiye 2021 yılından beri deyim yerindeyse uzay konusunda Altın Çağını yaşıyor. Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulmasından Milli Uzay Programının açıklanmasına, ilk insanlı uzay misyonundan yerli uyduların uzaya gönderimine kadar önemli atılımlar yapan Türkiye'nin sonraki dönemlere dair önemli bir hedefi daha duyuruldu.

GEZERAVCI TECRÜBELERİNİ PAYLAŞMAYA DEVAM EDİYOR

Uluslararası Uzay İstasyonuna bir dizi etkinlikleri gerçekleştirmesi için giden Gezeravcı burada 22 gün geçirmişti. Beraberindeki isimler ile beraber görevini tamamladıktan sonra Dünya'ya dönen Alper Gezeravcı o zamandan bu yana yaşadığı deneyimlerini ülkenin dört bir yanında paylaşmaya devam ediyor.

Alper Gezeravcı Ankara'da konuştu "Ay'a gitmenin hazırlığına başladık"

Türkiye'nin Alper Gezeravcı'dan sonra 2. astronotu olan Tuva Cihangir Atasever'i de uzaya göndermeye hazırlandığı şu günlerde heyecanlandıran bir açıklama daha geldi. İlk Türk Astronot Gezeravcı Ankara Spor Bilimleri Üniversitesi tarafından düzenlenen Spor Fest 2024'te konuştu. Alper Gezeravcı “Sadece birkaç yıl içerisinde kendi ülkemizin imkanlarıyla üretilmiş bir roket ve bu roketi uzaya taşıyan itki sistemiyle ilerde Ay’a erişmeyi planlıyoruz. Söylediklerim kulağa ütopik gelebilir fakat halihazırda bu sürecin hazırlık aşamasının çoğu bitmiş durumda” diyerek önemli bir bilgi vermiş oldu.

NELER YAŞANACAĞI MERAK KONUSU OLDU

Geçtiğimiz yıllarda açıklanan uzay programında da Ay konusu yer almıştı. Bu konu hakkında yeni gelişmelerin yaşanma ihtimali çok sayıda vatandaşı heyecanlandırdı.

SONRAKİ HABER