5 Ağustos Instagram açıldı mı, ne zaman açılacak?

Instagram'a erişim yasağı hakkında son dakika açıklamalar yakından takip ediliyor. Üç gündür devam eden engelle beraber sosyal medya platformunun ne zaman kullanıma açılacağı merak edildi.

5 Ağustos Instagram açıldı mı, ne zaman açılacak?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan açıklamada, sosyal medya platformu Instagram'ın "katalog suçlara uymadığı" gerekçesiyle erişime kapatıldığı duyuruldu. 3 gündür devam eden engel kapsamında Instagram kullanıcıları da ''Instagram ne zaman açılacak, erişim engeli ne zaman kalkacak?'' sorularına yanıt aramaya başladı.

Instagram'a erişim yasağı hakkında son dakika açıklamalar yakından takip ediliyor. Konuya ilişkin son olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Instagram yetkilileri ile görüşeceği ifade edilmişti. Bu çerçevede binlerce vatandaş da ''Instagram açıldı mı, bugün düzelir mi?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

INSTAGRAM AÇILDI MI, NE ZAMAN AÇILACAK?

Instagram'a erişim Türkiye'de 2 Ağustos tarihi itibarıyla engellendi. Karar, katalog suçlar kapsamında birden fazla içerikle ilgili ihlal tespiti nedeniyle verildi.

5 Ağustos Instagram açıldı mı, ne zaman açılacak?

Instagram'a erişim yasağı henüz kaldırılmadı. Sosyal medya uygulamasının ne zaman düzeleceğine dair Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun internet sitesinde herhangi bir bilgi yer almıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu erişim engelinin sebebini açıklayarak son durum hakkında bilgi verdi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan yapılan açıklamaya göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Instagram yetkilileri arasındaki görüşme başladı. Bakan Uraloğlu X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalar karşısında erişim engeli getirdiğimiz sosyal medya platformu Instagram yetkilileri ile geçtiğimiz hafta bir görüşme yapıldı. Gerçekleştirilen görüşmede; Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uyulması konusunda hassasiyetlerimiz iletildi. Bugün kendileri ile öğleden sonra yeniden bir araya gelinilecek. Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

SONRAKİ HABER