2040 Yılında Ankara’da Hareketlilik konulu İkinci Paydaş Çalıştayı düzenlendi

Başkent Ankara'da hayata geçirilecek olan projelerle ilgili olarak görüş alışverişleri devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘SMART Ankara Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı’ kapsamında ‘2040 Yılında Ankara’da Hareketlilik’ konulu 2. Paydaş Çalıştayı düzenlendi.

2040 Yılında Ankara’da Hareketlilik konulu İkinci Paydaş Çalıştayı düzenlendi

ANKARA (İHA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) kente değer kazandıracak olan projelerini açıklamaya devam edeceğini belirtti. Bu çerçevede uzun bir süredir üzerinden çalışılan ve ABB bünyesinde hizmet veren EGO Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘SMART Ankara Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı’ kapsamında ‘2040 Yılında Ankara’da Hareketlilik’ konulu ‘2. Paydaş Çalıştayı’nın da yapıldığı ifade edildi.

ABB bünyesinde hizmet veren EGO Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “SMART Ankara Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı” kapsamında ‘2024 Yılında Ankara’da Hareketlilik’ konulu ‘2. Paydaş Çalıştayı’ yapıldı. Üniversite temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, proje uzmanları ile özel sektöre temsilcilerinin katıldığı çalıştayda; panel ve sunum tartışmalarının yanı sıra oluşturulan senaryolar ve tedbir paketleri üzerine görüşüldü.

ABB, "2040 YILINDA ANKARA'DA HAREKETLİLİK" KONULU ÇALIŞTAY DÜZENLEDİ

SMART Ankara Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı ile paydaşların sürdürülebilir kentsel hareketlilik stratejilerinin birlikte oluşturulması amaçlanıyor. Dünyada yaygınlıkla uygulanan ve önde gelen 10 farklı sürdürülebilir ulaşım senaryosunun içinden 6 farklı senaryo seçildi.

2040 Yılında Ankara’da Hareketlilik konulu İkinci Paydaş Çalıştayı düzenlendi

Ankara’nın sürdürülebilir hareketliliğinde vizyon çizmeye çalıştıklarını kaydeden EGO Genel Müdürlüğü Genel Müdürü Dr. Taylan Engin, “Ankara için neler yapmalıyız, hangi senaryolara ağırlık vermeliyiz, yerel yönetim olarak almamamız gereken roller neler gibi konuları çalışıyoruz.'' bilgisine yer verdi. Bunun yanı sıra süreçle ilgili Ankara halkının bilgilendirileceği de ifade edildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER