Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu kurası ne zaman çekilecek?

3 gün boyunca futbolseverlerin büyük bir zevkle takip ettiği Ziraat Türkiye Kupas 5. Tur mücadeleleri dün sona erdi. Finale bir adım daha yaklaşılan kupada son 16 turuna kalan takımlar artık rakiplerini beklemeye başladı.

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu kurası ne zaman çekilecek?

Yıllardır ülkemizin bir çok farklı lig seviyelerinden takımların mücadele ettiği ve şaşırtıcı sonuçların ortaya çıktığı Ziraat Türkiye Kupası’nda dün akşam oynanan maçların ardından 5. Tur karşılaşmaları sona erdi.

5. Tur maçlarının dün akşam oynanan maçların ardından tamamlanması futbolseverlerde bir sonraki maçlarda takımların rakibi kim olacak sorusunu sordurdu.

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu kurası ne zaman çekilecek?

SON 16 TURUNA HANGİ TAKIMLAR YÜKSELDİ?

3 gün boyunca mücadele eden 32 takımdan bir üst tura yükselmeye hak kazanan takımlar Fatih Karagümrük, Bandırmaspor, Hatayspor, Ankaragücü, Beşiktaş, Başakşehir, Antalyaspor, Gaziantep FK, Samsunspor, 24 Erzincanspor, Fenerbahçe, Sivasspor, Gençlerbirliği, Konyaspor, Trabzonspor ve Galatasaray oldu.

Yapılan mücadeleler sonucunda kazanan 16 takımdan 13’ü Trendyol Süper Lig’de yer alan takımlar olurken, Gençlerbirliği ve Bandırmaspor Trendyol 1. Lig’de, 24 Erzincanspor ise 2. ligde yer alan ve bir üst lige yükselen takımlar oldular.

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu kurası ne zaman çekilecek? - Resim : 2

KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

Oynanan mücadeleler sonucu kazanan takımların çeyrek finale yükseleceği ve kupayı kazanmaya bir adım daha yaklaşacağı son 16 turu maçlarının kura çekiminin ne zaman yapılacağı açıklandı. Yapılan açıklamaya göre Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçları 22 Ocak Pazartesi günü saat 14:00’da Türkiye Futbol Federasyonu’nun İstanbul Riva’da bulunan binasında gerçekleştirilecek. Yapılan kura çekimi sonrası son 16 turu maçlarının ne zaman oynanacağı da kamuoyuna duyurulacak.

HEYECAN MAYIS AYINA KADAR DEVAM EDECEK

Tek maç eleme usulü olarak oynanacak son 16 turu maçlarının ardından devam edecek turnuva Mayıs ayında yapılacak final maçı ile sona erecek. Final maçının nerede oynanacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

SONRAKİ HABER