Ziraat Türkiye Kupası 2. eleme turu kura çekimi ne zaman yapılacak?

Ziraat Türkiye Kupası’nda 1. tur maçlarının sona ermesinin ardından gözler 2. tur kura çekimlerine çevrildi. Ziraat Türkiye Kupası 2. tur kura çekimi hangi gün saat kaçta yapılacak?

Ziraat Türkiye Kupası 2. eleme turu kura çekimi ne zaman yapılacak?

Ziraat Türkiye Kupası’nda 2024 – 2025 sezonunun heyecanı başladı. Hafta içinde 1. tur mücadeleleri yapılarak takımlar 2. tur aşamasına geçebilmek için kıyasıya mücadele ettiler. Tur atlayan takımlar tek maç eleminasyon sistemi ile belirlendi. Şimdi bir sonraki tura geçen takımlar ile 2. tur aşamasından Ziraat Türkiye Kupası’na dahil olacak takımlar 2. tur kura çekimlerini beklemeye başladılar.

KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

TFF tarafından açıklama yapılarak Ziraat Türkiye Kupası 2. tur kura çekimine dair planlama açıklandı. Buna göre kura çekimi TFF’nin Riva’da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde yapılacak. 17 Eylül Salı günü yapılacak olan kura çekimi saat 14:00’da başlayacak. Kura çekimine 2. tur aşamasında Ziraat Türkiye Kupası’nda mücadele edecek takımların temsilcileri ile TFF yetkilileri katılacaklar.

2. TUR ELEME MAÇLARI TEK MAÇ MI OLACAK?

Ziraat Türkiye Kupası için 2024 – 2025 sezonunda uygulanacak statü Ağustos ayında TFF tarafından açıklanmıştı. Yapılan bu açıklamaya göre 2. tur eleme maçları da tek maç eleminasyon sistemi üzerinden oynanacak. Ev sahibi takımlar kurada avantajlı olacaklar. Tek maçta rakibine üstünlük kuran takımlar Ziraat Türkiye Kupası 3. tur aşamasında mücadele etme hakkı elde edecekler.

Ziraat Türkiye Kupası’nda 2. tur kura çekiminde yer alacak takımlar arasında 1. tur mücadelesini kazanarak bu tura yükselme hakkı kazanan Ankara temsilcisi Etimesgut Belediyespor da yer alacak. Etimesgut Belediyespor’un Ziraat Türkiye Kupası’ndaki yeni rakibi salı günü çekilecek kura çekimi ile belli olacak.

SONRAKİ HABER