Vakıfbank dünya voleyboluna damga vuruyor

2023 FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası’nda Brezilya temsilcisi Dentil Praia Clube'yı 3-0 mağlup ederek yarı finale kaldı.

Vakıfbank dünya voleyboluna damga vuruyor

Çin'in ev sahipliğinde düzenlenen 2023 FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası'nda ikinci ve son grup maçları tamamlandı. Türkiye'yi temsil eden VakıfBank B Grubu'nda ikinci maçında Brezilya'nın Dentil Praia Clube takımı ile Dragon Sports Center'de karşı karşıya geldi.

VakıfBank maç kadrosu Cansu, Gabi, Zehra, Thompson, Frantti, Ogbogu, Ayça (L) (İdil Naz, Karutasu, Busa, Van Aalen)isimlerinden oluştu. Rakip Dentil Praia Clube, Rabadzhieva, Milka, Tainara, Kuznetsova, Lorena, Claudia, Natália (L) (Naiane, Kasiely, Suelen (L), Gabriela, Priscila)kadrosu ile VakıfBank karşısına çıktı.

Sarı - siyahlılar 1 saat 13 dakika süren karşılaşmaya iyi başladı ve ilk seti 25-16 önde tamamladı. İkinci sette baskın oyununu devam ettiren VakıfBank bu seti de 25-14 skorla kazandı ve durumu 2-0'a getirdi. VakıfBank Kadın Voleybol Takımı ,final setini 25-19 maçı da 3-0 kazandı.

Dentil Praia Clube'ı 3-0 mağlup eden VakıfBank puanını 6'ya yükseltti ve grubunu namağlup tamamlayarak adını yarı finale yazdırdı. VakıfBank'ın yarı finaldeki rakibi A Grubu'nu ikinci sırada tamamlayan takım ile eşleşecek. Yarı final karşılaşması 16 Aralık Cumartesi günü 09.00'da ya da 14.30'da oynanacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER