Uluslar Ligi nedir, ne için oynanıyor, sistemi nasıl?

UEFA'nın 2018 yılında oynatmaya başladığı Uluslar Ligi heyecanı devam ediyor. Türkiye'nin de yer aldığı bu turnuvada 4. sezon yaşanıyor.

Uluslar Ligi nedir, ne için oynanıyor, sistemi nasıl?

Ülkeler Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası ile bu turnuvaların eleme maçları haricindeki dönemde kendi aralarında dostluk maçı oynuyordu. UEFA bu dostluk maçlarının yerine geçecek ve alınacak sonuçlar ile diğer turnuvalara katılma için ekstra fırsat sağlayacak bir organizasyonu hayata geçirdi.

İlk olarak 2018 yılında başlatılan UEFA Uluslar Liginde üye ülkeler A, B, C, VE D klasmanlarına ayrıldılar. 2 gruplu D klasmanı haricinde kalan 3 klasmanda 4'er takımlardan gruplar oluştu.

BİRİNCİLER ÇIKIYOR SONUNCULAR DÜŞÜYOR

Her grupta liderler bir üst lige çıkma hakkı elde ederken grubunda sonuncu olan takımlar bir sonraki sezona bir alt ligde başlıyor. D Liginden sadece 2 takım C ligine yükseleceği için D Ligine düşecek 2 takım C liginin grup sonuncuları arasındaki play-offlar ile belirleniyor. A grubunun liderleri ise UEFA Uluslar Liginin kazanını belirlemek için kendi aralarında maçlar yapıyor.

Türkiye bu sezon B klasmanında İzlanda, Galler ve Karadağ ile birlikte 4. grupta yer aldı. 3 maçını tamamlayan Türkiye aldığı 7 puanla lider olarak yoluna devam ediyor. Millilerimiz grubunda kalan maçlarında da yeterli düzeyde puan aldığı ve grubunu lider tamamlaması halinde bir sonraki sezon A klasmanında mücadele etmeye hak kazanacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER