UEFA Merih Demiral'a Bozkurt soruşturması açtı! Türkiye ayağa kalktı

Türkiye dün akşam uluslararası futbol organizasyonlarında elde ettiği başarılara bir yenisini daha eklemişti. EURO 2024 Son 16 turunda Avusturya ile karşılaşan millilerimizde 2 gol ile galibiyetin mimarlarından olan Merih Demiral'a soruşturma açıldığı öğrenildi.

UEFA Merih Demiral'a Bozkurt soruşturması açtı! Türkiye ayağa kalktı

Almanya'da Haziran ayının ortasından itibaren devam eden EURO 2024'te millilerimiz aldığı peş peşe başarılı sonuçlarla adından söz ettiriyor. Turnuva öncesinde neler yapacağı merak konusu olan Bizim Çocuklar son 8 takım arasında yer alarak gücünü herkese kanıtladı.

Dün akşam maçın favorisi olarak gösterilen Avusturya'yı yenerek adını Çeyrek finale yazdıran Milli Takım'a bugün büyük bir şok geldi. 2-1 yenilen maçta Türkiye'nin gollerini atan Merih Demiral'a gol sonrasında yapmış olduğu sevinçten ötürü soruşturma açıldığı öğrenildi.

MERİH'İN SEVİNCİNE SORUŞTURMA

Başarılı futbolcuya soruşturma açılmasının nedeni olarak Bozkurt işareti yapması gösterildi. UEFA'nın aldığı bu karar Türkiye'de büyük bir tepkiye neden oldu. Türk ırkı ile özdeşleşen Bozkurt'u simgeleyen bu harekete ceza verilmesinin anlamsız olduğu ifade edildi.

UEFA Merih Demiral'a Bozkurt soruşturması açtı! Türkiye ayağa kalktı

Merih Demiral'da maç sonrasında sevincini Türklüğünü göstermek için yaptığını ve Türk olmaktan gurur duyduğunu söylemişti. Ülkemizden çok sayıda isim bu karar sonrasında Merih Demiral'a destek verdiğini ifade eden paylaşımlar ve açıklamalarda bulundular.

UEFA'nın başlattığı soruşturmayı yakın zamanda neticelendirmesi bekleniyor. Türk futbol severlerde defans hattının önemli isimlerinden Merih'in ceza alıp almayacağını merak ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER