UEFA, Bozkurt işaretli gol sevinci yapan Merih Demiral'a 2 maç men cezası verdi

Milli Futbolcumuzun Avusturya maçı sonrasında yapmış olduğu gol sevincinden dolayı kendisine soruşturma açıldı. Soruşturmanın sonucu belli oldu.

UEFA, Bozkurt işaretli gol sevinci yapan Merih Demiral'a 2 maç men cezası verdi

A Milli Futbol Takımımız Almanya'da düzenlenen EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonasında geçtiğimiz günlerde Çeyrek Finale yükselmişti. Avusturya'yı eleyen millilerde Merih Demiral atmış olduğu 2 gol ile maçın adamı seçilmişti.

Demiral'ın gol sonrası yaptığı Bozkurt sevincinden dolayı kendisine soruşturma açıldığı haberi gündeme bomba gibi düşmüştü. Bu gelişmenin ardından UEFA'dan savunması istenen Merih Demiral'ın aldığı ceza belli oldu.

KARARIN GEREKÇESİ BELLİ OLDU

UEFA tarafından yapılan açıklamada Merih Demiral'ın 2 resmi maçtan men cezası aldığı ifade edildi. Kararın gerekçesinde ise "Genel davranış ilkelerine uymadığı, temel nezaket kurallarını ihlal ettiği, spor etkinliklerini sportif olmayan nitelikteki gösteriler için kullandığı ve futbol sporunun itibarını zedelediği gerekçesiyle, katılabileceği toplam iki (2) UEFA milli takım müsabakasından men edilmesine karar vermiştir" denildi.

TFF ve Merih Demiral cephesinin bu kararı kabul etmeyip karara itiraz etmesi bekleniyor. Olay kısa sürede yerli ve yabancı basında gündem olurken, taraftarlar UEFA'ya adil olması çağrısında bulundu.

Aynı turnuvada İngiliz futbolcu Bellingham'a tribünlere yaptığı cinsel içerikli hareketten dolayı 1 maç ertelemeli ceza verilmesi tepkilerin artmasına neden oldu. Taraftarlar iki karar arasında bu kadar adaletsizlik olmasını anlamsız bulduklarını ifade ettiler.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER