UEFA Avrupa Ligi ne zaman başlıyor, ilk maçlar ne zaman?

Yeni sezona yeni formatla merhaba demeye hazırlanan UEFA Avrupa Liginde geçtiğimiz günlerde Türk takımlarının kimlerle oynayacağı belli olmuştu. 3 Takımla yer aldığımız bu ligde Türk futbolseverlerin ne kadar daha beklemesi gerektiği belli oldu.

UEFA Avrupa Ligi ne zaman başlıyor, ilk maçlar ne zaman?

Avrupa'da sezona 5 takımla başlayan Türkiye Trabzonspor'un elenmesinden dolayı lig aşamalarına 4 takım gönderebildi. Bu 4 takımdan 3'ün UEFA Avrupa Liginde oluşu ve takımların Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray oluşu bu turnuvaya ilgiyi artırdı.

TÜRK TAKIMLARININ AVRUPA LİGİNDE İLK MAÇ TARİHLERİ

Her takımın 8 farklı takımla maç yapacağı yeni formatlı UEFA Avrupa Ligi için çok az bir zaman kaldı. Uluslar ligi için liglere verilen aranın sona ermesinin ardından gözler yeniden kulüp takımlarına çevrildi.

Ülkemizde de sezon öncesi ses getiren transferlere imza atan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın ilk maçlarını ne zaman oynayacakları şu şekilde oldu;

25 Eylül Çarşamba

22:00 Galatasaray - Paok

26 Eylül Perşembe

19:45 Fenerbahçe Union Saint-Gilloise

22:00 Ajax - Beşiktaş

NASIL BİR SEZON OLACAĞI MERAKLA BEKLENİYOR

Avrupa'nın 3 büyük turnuvasında da bu sene grup aşaması yerine lig aşaması getirildi. Takımların sezon boyunca oynayacağı maç sayısının artması ve yoğun maç takviminin nasıl bir tablo ortaya koyacağına dair bekleyiş sürüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER