UEFA Avrupa Ligi kura çekimi ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Avrupa'nın 2. büyük futbol organizasyonunda eleme aşamaları tamamlandı. Play-off turu ile beraber turnuvada yer alacak takımların tamamı belli oldu.

UEFA Avrupa Ligi kura çekimi ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Önceki dönemlerde alınan kararlardan dolayı Şampiyonlar Liginde olduğu gibi UEFA Avrupa Liginde de grup yerine lig sistemi olacak. Takımlar kupa 1'de olduğu gibi burada da 8 farklı takımla karşılaşacak.

Türkiye yeni formatı ile ilk kez oynanacak formatta 3 takım ile yer alacak. Temsilcilerimiz Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray ligde üst sıralarda yer alıp yoluna devam etmenin hesaplarını yapacak.

ŞAMPİYONLAR LİGİ İLE AYNI SİSTEM OLACAK

Takımların lig usulü ile oynanacak turnuvada hangi takımlar ile oynayacağı ise bugün belli olacak. İsviçre'nin Nyon kentinde çekilecek kura sonucunda Temsilcilerimizin lig aşamasında karşı karşıya geleceği 8 takım belli olacak. Saat 14:00'da çekilecek kura UEFA.com üzerinden takip edilebilecek.

Lig aşamasında yer alan takımlar 4'ü kendi evlerinde ve 4'ü deplasmanda olmak üzere 8 farklı takımla oynayacak. Bu sene daha fazla maç yapacak takımların turnuvada ne kadar ileriye gidebileceği heyecanla takip edilecek.

Lig aşamasının tamamlanmasının ardından son 16 turunda farklı bir uygulama olmayacak. Turnuvada ilk maçlar 25-26 Eylül tarihlerinde oynanacak. Ocak ayında 8. hafta mücadeleleri tamamlanacak ve Şubat ayında Play-Off'lara geçilecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER