Türkiye'den olimpiyatlarda yıllar sonra hayal kırıklığı!

İki hafta dünyayı spor yarışmalarında bir araya getiren 2024 Paris Olimpiyatları bugün son gününü yaşıyor. Organizasyona 101 sporcu ile katılan Türkiye başarı konusunda beklentilerin çok uzağında kaldı.

Türkiye'den olimpiyatlarda yıllar sonra hayal kırıklığı!

Sporcularımız 18 spor kategorisinde büyük mücadeleler verip önemli başarılar elde etmesine rağmen madalya seviyesine çıkamadı. Madalyanın ucundan dönen ve finalde kaybeden sporcularımızın aldığı sonuçlar Türkiye'nin 40 yıl sonra bir olimpiyatı altın madalya almadan kapatmasına neden oldu.

Türkiye 2024 Paris Olimpiyat oyunlarını 3 Gümüş ve 5 Bronz madalya ile tamamladı. Toplamda 8 madalya alan Milliler 2020 Tokyo Olimpiyatlarında 13 madalya almıştı.

MADALYA EN ÇOK GÜREŞTEN GELDİ

Sporcularımızdan madalya alan isimler ve branşları şu şekilde oldu

Gümüş madalyalar

Şevval İlayda Tarhan / Yusuf Dikeç - Atıcılık

Hatice Akbaş - Boks

Bronz Madalyalar

Mete Gazoz / Ulaş Berkim / Tümer Abdullah Yıldırmış - Okçuluk

Buse Torun Çavuşoğlu - Güreş

Esra Yıldız Kahraman - Boks

Taha Akgül - Güreş

Nafia Kuş - Tekvando

ALTIN MADALYA ALAMAYAN EN BAŞARILI ÜLKE

Türkiye olimpiyatlarda elde ettiği madalya sıralamasında farklı bir istatistiğe imza attı. Ay yıldızlı sporcularımız Altın madalya alamayan ülkeler arasında en başarılı ülke oldu. Ülkemize en yakın ülke olan Meksika olimpiyatlarda 5 madalya alabildi. Türkiye'nin üstünde yer alan Pakistan ve Dominika ise sadece 1 altın madalya alarak, altın madalya alan en başarısız ülkeler oldular.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER