Türkiye'den olimpiyat oyunlarında beklenmedik tablo: Madalya sıralamasında sonlarda

Paris 2024 oyunlarının bitmesine 2 gün kala milliler henüz altın madalya alamadı. Bir çok branşta önemli aşama kaydeden fakat sonuca ulaşamayan sporcularımız başarı olarak bir önceki turnuvanın çok gerisinde kaldı.

Türkiye'den olimpiyat oyunlarında beklenmedik tablo: Madalya sıralamasında sonlarda

Dünyanın gözünün çevrildiği Yaz olimpiyat oyunlarında artık sona yaklaşıldı. 10 binden fazla sporcunun yer aldığı oyunlara büyük bir beklenti ile giden Türk kafilesi kendilerinden beklenmeyen bir performans ortaya koydu.

BEKLENEN PERFORMANSIN ÇOK GERİSİNDE KALINDI

Türkiye 11 Ağustos'ta bitecek turnuvada şu ana kadar 2 gümüş ve 3 bronz madalya olmak üzere toplam 5 madalya toplayabilecekti. Millilerin başarısı Busenaz Çakıroğlu'nun oynayacağı mücadeleye göre 1 madalya daha artacak. Çakıroğlu ya ilk altın madalyamızı alacak ya da gümüş ve bronz madalyalar eşitlenecek.

Ay Yıldızlı Sporcularımız bir önceki turnuvada 2 Altın, 2 Gümüş ve 9 Bronz madalya olmak üzere toplam 13 madalya almıştı. Aynı zamanda ülkemiz için olimpiyat rekoru olan bu skorun ardından bu sene istenen bir sonuç alınamadı.

SPOR SEVERLER BU SORUNUN CEVABINI MERAK EDİYOR

101 sporcu ile olimpiyatlara katılan sporcularımız şu ana kadar madalya alabilen 80 ülke içinde 60. sırada kendine yer buldu. Olimpiyatların tamamlanmasının ardından bu konunun ilerleyen günlerde de spor kamuoyunda konuşulmaya devam etmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER