Türkiye seneye Avrupa'ya kaç takım gönderecek? Lig Şampiyonu Şampiyonlar ligine katılabilecek mi

Dün akşam Fenerbahçe'nin Konferans Ligi'nde Çeyrek Finale kalmasından dolayı ülke puanı ve seneye Avrupa'ya kaç takım gideceği konusu bir kez daha gündem oldu. Yaşanan bu gelişme sonrasında futbolseverler mevcut durumu araştırmaya başladı.

Türkiye seneye Avrupa'ya kaç takım gönderecek? Lig Şampiyonu Şampiyonlar ligine katılabilecek mi

Fenerbahçe uzun zaman sonra ülke futbolunda önemli bir başarı elde etmiş ve Avrupa futbolunun 3. büyük turnuvası olan Konferans Ligi'nde ilk defa Çeyrek Final turuna kaldı.

FENERBAHÇE'DEN BÜYÜK BAŞARI

Kupanın son 16 turunda deplasmanda Belçika temsilcisi UNION SG'yi 3-0 mağlup eden Fenerbahçe, skor avantajı ile çıktığı maçta 1-0 kaybeden taraf olmasına rağmen bir üst tura yükselen taraf olmayı başardı. Maça bir çok as oyuncusunu yedek bırakarak başlayan İsmail Kartal, kazanan taraf olmaları sonrası yaptığı açıklamada kazanan taraf olmalarının kendileri için önemli olduğunu vurguladı.

Bu sonucun ardından son dönemde kötü giden ülke puanı tablosunu geri çeviren Türk Takımlarının aldığı puanlar sonucunda Türkiye 9. sıradaki yerini sağlamlaştırdı. Fenerbahçe'nin başardığı bu sonuç sonrasında 2025-2026 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'ne bir Türk takımının direk olarak katılması büyük oranda garantilendi.

GELECEK SEZON KAÇ TÜRK TAKIMI AVRUPA'DA OLACAK?

Her sene Avrupa Kupalarına katılım noktasında yapılan değerlendirmedeki sistemden dolayı Türkiye'nin 9. sırada yer almasının kendisine kazandığı başarılar 2025-2026 sezonunda kullanılabilecek. Bundan dolayı da geçen sezonun başarıları önümüzdeki sezona etki edecek.

Türkiye gelecek sezon Avrupa Kupalarına 5 takım gönderecek. Lig Şampiyonu Şampiyonlar Ligi Play-Off, Lig 2.si Şampiyonlar Ligi 2. Ön eleme turu, Lig 3.sü Avrupa Ligi 2. ön eleme, Lig 4.sü Konferans Ligi 2. ön eleme turundan başlayacak. Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan takım Avrupa Ligi Play-Off turunda yer alacak.

SONRAKİ HABER