Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Odabaşı'dan TSYD'de açıklama

Türkiye Güreş Federasyonu için başkanlık adaylığını açıklayan Tevfik Odabaşı, TSYD'de bir açıklamaya yer verdi. Aday Tanıtım Toplantısı’nda konuşan Odabaşı, federasyonun muhtaç bir federasyon olmayacağı bildirildi.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Odabaşı'dan TSYD'de açıklama

Eski milli sporcu Tevfik Odabaşı, Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin (TSYD) ev sahipliğinde düzenlenen Aday Tanıtım Toplantısı’nda Türkiye Güreş Federasyonu için başkan adaylığını açıkladı. Türkiye Güreş Federasyonu için başkanlık adaylığını açıklayan Tevfik Odabaşı, Türkiye Spor Yazarları Derneği’nde yaptığı konuşmada, "Kurumsal bir federasyon yapısı oluşması için faaliyet takvimi net tarihlerde yayınlanacak, güreş ligleri deplasmanlı ve tarihleri net olacak" dedi.

2004 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda serbest stil 60 kilogramda altın madalya kazanan Odabaşı, başkan olması halinde güreş camiasını oluşturan tüm paydaşların ortak kararıyla yönetilen bir federasyon oluşturacağını dile getirdi.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Odabaşı'dan TSYD'de açıklama

"TÜRKİYE GÜREŞ FEDERASYONU, MUHTAÇ BİR FEDERASYON OLMAYACAK"

Odabaşı, ailesinde neredeyse herkesin güreş yaptığını ve küçük yaşlardan beri güreşle ilgili birçok alanda görev aldığını söyledi. Tevfik Odabaşı, "Türkiye Güreş Federasyonu, bir kişinin şahsi insafına, öngörüsüne, becerisine muhtaç bir federasyon olmayacak, güreş camiasını oluşturan tüm paydaşların ortak kararıyla yönetilen bir federasyon olacaktır" diye konuştu. Yönetim anlayışlarında bulunacak olan temel ilkelerden de bahseden Odabaşı, şahıs olarak değil bir grup olarak yönetim anlayışında bulunacaklarını ifade etti.

SONRAKİ HABER