Türkiye EURO 2024 gruplarından nasıl çıkar? Çıkarsa kiminle eşleşir?

Dün akşam yaşanan Portekiz yenilgisi Türkiye'nin liderlik defterini kapatmasına neden oldu. Bu sonucun ardından ise futbolseverler bir kez daha matematiksel hesaplamalar yapmaya başladı.

Türkiye EURO 2024 gruplarından nasıl çıkar? Çıkarsa kiminle eşleşir?

Gruptaki ikinci maçında ilk maçından çok farklı bir sonuç ortaya koyan Türkiye maçtan yenik ayrıldı ve liderliği ele geçirme hakkını kaybetti. Millilerin bu sonucun ardından Turnuvaya devam edebilmek adında yeni planlar kurmaya başladı.

GRUPTAN NASIL ÇIKARIZ?

A Milli Futbol takımımızın gruptan çıkması için Çekya maçını kazanması gerekiyor. Milliler Çekya maçından 1 puan alırsa Portekiz, Gürcistan maçında Portekiz'in kazanmasını ve 2. olmayı bekleyecek. Gürcistan yenerse Türkiye en iyi 4 üçüncü arasında olmayı bekleyecek.

Biz yenilirsek ve Gürcistan'da sürpriz bir şekilde Portekiz'i yenerse bizim için turnuva sona ermiş olacak.

ÇIKARSAK RAKİPLERİMİZ KİMLER OLACAK?

Gruptan ikinci olarak çıkarsak D grubunun lideri ile karşılaşacağız. D grubunda ise Fransa ve Hollanda arasında bir liderlik mücadelesi yaşanıyor. Eğer en iyi 3.ler arasında yer alırsak B ve ya C grubu lideri ile eşleşeceğiz. Buralardan ise İngiltere, İtalya ve İspanya gibi ülkelerin gelme ihtimali bulunuyor.

Türkiye gruptan lider çıkmayı kaybederek büyük bir avantajı kaybetti. Portekiz karşısında oynanan kötü futbol ise ilerleyen maçlar için akıllarda büyük bir soru işareti oluşturdu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER