Türkiye 17 Yaş Altı Kızlar Hentbol Milli Takımı, A klasmanına yükselerek büyük başarı elde etti!

Türkiye'nin genç hentbol yetenekleri, 17 Yaş Altı Kızlar Avrupa Hentbol Şampiyonası'nda Avusturya'ya 34-29 mağlup olsa da büyük bir başarı elde etti.

Türkiye 17 Yaş Altı Kızlar Hentbol Milli Takımı, A klasmanına yükselerek büyük başarı elde etti!

Türkiye'nin genç hentbol yetenekleri, 17 Yaş Altı Kızlar Avrupa Hentbol Şampiyonası'nda Avusturya'ya 34-29 mağlup olsa da büyük bir başarı elde etti. Milli takım, 2. klasman finalinde Avusturya'ya yenilse de Avrupa Hentbol Federasyonu'nun aldığı kararla A klasmanına yükseldi. Bu başarı, Türkiye'nin hentbol arenasında geleceğe yönelik umutlarına ışık tuttu.

Turnuvayı birinci sırada tamamlayan Avusturya ve üçüncü sırada yer alan Finlandiya ile birlikte Türkiye, A klasmanına yükselen takımlar oldu. Milli takım, organizasyonun ardından düzenlenen törende kupa ve madalyalarını alarak gururla temsilcimizi temsil etti.

Ankaralılar bu adreste buluşuyor!TIKLA INSTAGRAM SAYFAMIZI TAKİP ET

thf-baskani-kilic-insallah-onumuzdeki-turnuva-16225646-amp.jpg

"Önümüzdeki turnuvaları inşallah şampiyon olarak bitireceğiz"

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, bu büyük başarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, "B Klasman Avrupa Şampiyonası'nda ikinci olarak A Klasmana çıkmayı hak ettik." dedi.

Milli takımın organizasyonun ilk gününden itibaren çok büyük bir azimle son topa kadar mücadele ettiğini vurgulayan Kılıç:

"Bu çok önemli uzun yıllardır beklediğimiz bir başarı. 17 yaş altı milli takımımız bizim aslında proje takımımız. 19 yaş olduklarında bu başarıyı hedefliyorduk. Bize bu başarıyı erken verdiler. Son maçı kaybettik şampiyon olamadık ama sporda bu var. Kaybettiklerimizden ders çıkaracağız. Önümüzdeki turnuvaları inşallah şampiyon olarak bitireceğiz." ifadelerine yer verdi.

Türkiye'nin genç hentbol yetenekleri, bu büyük başarıyla birlikte önümüzdeki yıllarda daha da büyük zaferlere imza atmaya hazırlanıyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER