Türk Telekom İspanya'da Canaria'yı devirdi

Türk Telekom, BTK EuroCup'ın 15. haftasında deplasmanda Gran Canaria'yı 83-73 mağlup etti.

Türk Telekom İspanya'da Canaria'yı devirdi

BTK EuroCup B Grubu'nda mücadele eden Ankara ekibi Türk Telekom 15. hafta mücadelesinde deplasmanda İspanyol ekibiDreamland Gran Canaria ile karşı karşıya geldi. Geride kalan 2022 -23 sezonunda EuroCup finalinde karşı karşıya gelen iki ekip zorlu mücadelede İspanya'nın Las Palmas şehrinde bulunan Gran Canaria Arena'da kozlarını paylaştı. Ankara ekibi Türk Telekom zorlu deplasmanda rakibini 83 - 73 mağlup etti ve üst üste üçüncü galibiyetini aldı. Bu sonuçla Türk Telekom hem bu sezonun hemde geçtiğimiz finaldeki mağlubiyetin rövanşını aldı.

Zorlu karşılaşmaya iyi başlayan takım ev sahibi Gran Canaria oldu. İspanyol ekibi, Türk Telekom'a 19-14'lük üstünlük sağladı. İkinci periyotta daha iyi bir oyun ortaya koyan Türk Telekom periyodu 22 -20 önde tamamlasada ilk yarıyı 39-36 geride tamamladı. Etkili savunmasıyla ve hücumdaki üstün oyunu ile Türk Telekom 3. periyotta 23 -10 üstünlük kurdu ve final periyoduna 59-49 önde gitt.

Dördüncü periyotta ise dengeli oyunun karşılığı skorada yansıdı ve 24-24'lük eşitlikle Türk Telekom, sahadan 83-73 üstünlükle ayrıldı.

TÜRK TELEKOM SON 6 MAÇTA 5. GALİBİYETİNİ ALDI

EuroCup'ta son haftalarda iyi bir grafik çizen Türk Telekom, Gran Canaria galibiyeti ile son 6 maçının 5'ini kazadı. Başkent ekibi galibiyet sayısını da 6'ya çıkardı.

Türk Telekom'da maçın en iyi oyuncusu Yiğitcan Saybir 19 sayı attı. Palmer 18, Okben Ulubay 15 ve Jones 13 sayı galibiyette önemli rol oynadı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER