TTF Başkanı Durmuş açıkladı! TTF Tenis Merkezi Ankara'da kurulacak

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, yapımı devam eden tenis merkezinin tamamlanmasıyla Ankara'nın tenisin de başkenti olacağını belirtti. Yapımı devam eden merkezle ilgili açıklamalarda bulunan TTF Başkanı Durmuş'tan detaylar da geldi.

TTF Başkanı Durmuş açıkladı! TTF Tenis Merkezi Ankara'da kurulacak

Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Cengiz Durmuş, Ankara'da yapımı süren yeni tenis merkezine ilişkin açıklamalarda bulundu. TTF Başkanı tesisin Cumhuriyetin 100'üncü yılına armağan edileceğini belirterek önemli ifadelere yer verdi.

TTF Başkanı Cengiz Durmuş, tesiste sporcular için her detayın düşünüldüğünün altını çizerek ''Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye Yüzyılı'nda Türkiye'nin merkezi artık tenisin de merkezi oluyor.'' dedi.

''BU TESİSTE EN PRESTİJLİ TURNUVALARI DÜZENLEYECEĞİZ''

83 dönümlük arazide 1'i merkez kort olmak üzere tam 14 korta sahip TTF Ankara Tenis Merkezi'nin ulusal ve uluslararası tenis camiası için cazibe merkezi olacağını söyleyen TTF Başkanı Durmuş, yapımı devam eden tenis merkezinin tamamlanmasıyla Ankara'nın tenisin de başkenti olacağını belirtti. "Tesis, dünyanın en iyi organizasyonlarının, sporcularının ve tüm tenisseverlerin yeni evi haline gelecek. Bu tesiste en prestijli turnuvaları düzenleyeceğiz. Türkiye olarak yılda 600 ulusal, 200'ün üzerinde uluslararası turnuva yaparak, dünya tenisinde çok önemli bir yere sahibiz." diyen TTF Başkanı Durmuş, "Dünyanın en iyi sporcuları ülkemize geldikçe, bizim sporcularımızın başarısı da buna paralel olarak artıyor. En iyilerle oynama fırsatı bulan sporcularımızın tecrübeleri artıyor. Her kategoride çok fazla turnuva yapar olduk.'' değerlendirmesinde bulundu.

tff.jpg

''GELECEKTE ÇOCUKLARIMIZIN ÇOK BAŞARILI OLACAKLARINA İNANCIMIZ TAM"

TTF Başkanı Durmuş, tenise olan ilginin altını çizdiği açıklamasında, ''Yurt dışında akademiler bizimle görüşüp bazı genç raketlerimizi akademilerine katmak istiyorlar.Gelecekte çocuklarımızın çok başarılı olacaklarına inancımız tam. Yapımı tamamlanmak üzere olan tesisimiz geleceğin yıldızlarının, yetenekli çocuklarımızın yetişeceği bir merkez oluyor. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın tesisleşme adına devrim niteliğinde çalışmaları oldu. Bu sayede birçok sporcumuz antrenmanlarını bu tesislerde yapabiliyor ve turnuvalarını bu tesislerde oynayabiliyor.

tff-001.jpg

Bakanlığımızın da sporu tabana yayma anlayışıyla tenis sporuna da ülkemizin her bölgesinden çok büyük ilgi var." değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan tesisin 2023 yılı içerisinde ülkemize kazandırılması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER