TRT SPOR'dan gündem olan görüntüler hakkında açıklama geldi

A Milli Kadın Voleybol Takımımız sabaha karşı Milletler Ligi kapsamında ABD ile Texas'ta karşılaşmış ve maçın kazananı olmuştu. Maçta sporcularımızın galip gelmesi kadar bir taftarın görüntüsü gündem olmuştu.

TRT SPOR'dan gündem olan görüntüler hakkında açıklama geldi


Türk taraftarlar arasında yer alan bir kadın maç esnasında sevinirken ekrana göğüs dekoltesi yansımış ve bu görüntüler sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında yer almıştı.

SEVİNÇ GÖRÜNTÜSÜ MAÇIN ÖNÜNE GEÇTİ

Yaşanılan bu görüntü sonrasında maçın yayıncısı olan TRT Spor'dan konuya dair bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada yayının Amerika üzerinden geldiği ve kendilerinin o görüntüyü bizzat çekmedikleri ifade belirtildi.

TRT SPOR'dan gündem olan görüntüler hakkında açıklama geldi

Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Dün gece, A Millî Kadın Voleybol Takımımızın FIVB Milletler Ligi'ndeki (VNL) 8. maçında ev sahibi ABD ile oynadığı karşılaşmanın canlı yayınında ekranlara istenmeyen bir görüntü gelmiştir.

Kamuoyunun bilmesini isteriz ki, maçın çekimlerini ve rejisini ev sahibi ABD'li yayın kuruluşu gerçekleştirmiştir. TRT Spor ve maçı yayınlayan tüm yayın mecraları ABD'li yayın kuruluşunun anlık ilettiği görüntüleri müdahale imkânı olmaksızın ekrana yansıtmıştır. Dolayısıyla, yayın politikamıza tamamen ters olan bu görüntü, ABD'li yayın kuruluşu kaynaklıdır ve bu durumdan duyulan rahatsızlık da karşı tarafa iletilmiştir"

TRT'de canlı yayınlanan maçta ise Filenin Sultanları Amerika engelini de aşarak ikinci haftayı galibiyetle kapattı. Gözler milli sporcularımızın milletler ligi 3. hafta maçlarına çevrildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER