Trendyol Süper Lig'e ismi verilen Şamil Ekinci kimdir, hangi takımlıdır, başarıları nelerdir?

Trendyol Süper Lig’in 2024-2025 sezonuna Şamil Ekinci Sezonu ismi verilirken herkes Şamil Ekinci’nin kim olduğunu merak ediyor. Şamil Ekinci kimdir, TFF neden Trendyol Süper Lig’in ismini Şamil Ekinci Sezonu olarak belirledi?

Trendyol Süper Lig'e ismi verilen Şamil Ekinci kimdir, hangi takımlıdır, başarıları nelerdir?

TFF tarafından bir açıklama yapılarak Trenyol Süper Lig’in 2024-2025 sezonunun isminin “Şamil Ekinci Sezonu” olarak belirlendiğini duyurdu. Bunun üzerine herkes ismi pek fazla bilinmeyen Şamil Ekinci’nin kim olduğunu merak etmeye başladı. Şamil Ekinci kimdir, Türk futbolunda yeri nerededir, TFF neden bu ismi Trendyol Süper Lig’e verilmesini kararlaştırdı.

ŞAMİL EKİNCİ KİMDİR?

Şamil Ekinci Trabzonspor’un efsane başkanlarından birisidir. Aslen Kırşehirli olan Şamil Ekinci 1941 yılında doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamlayan Şamil Ekinci’nin Trabzon ile yollarının kesişmesi ise ailesinin bu kentte yatırım yapmak istemesi ile kesişmiştir. Trabzon’da Şamil Ekinci’nin ailesi bir un fabrikası kurmuş ve kendisi de iş hayatını Trabzon’da sürdürmüştür.

Uzun yıllar Trabzon’da ticari faaliyette bulunan Şamil Ekinci’nin futbol ile alakası ise Trabzonspor’un kuruluşundaki sürece kadar uzanmaktadır. 1970 yılında Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan şamil Ekinci 1975 yılında Trabzonspor Başkanı olarak seçilmiştir. Şamil Ekinci’nin başkan olarak görev yaptığı dönemde Trabzonspor 4 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası şampiyonluğu, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 Başbakanlık Kupası kazanmıştır. Daha sonra başkanlığı bırakan Şamil Ekinci Trabzonspor’dan kopmamıştır.

1983-1985 yılları arasında Trabzonspor Divan Kuru Başkanlığı yapan Şamil Ekinci 1995 yılında da Faruk Özak’ın başkan olduğu dönemde Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Sonrasında ise Şamil Ekinci aktif futbol yöneticiliğine son vermiştir. Şamil Ekinci’nin başkan ve yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptığı dönemlerde Trabzonspor toplamda 17 kupa kazanmıştır.

Şamil Ekinci 1990’lı yılların sonlarında ise ticari faaliyetlerine de son vererek emeklilik dönemini yaşamaya başlamıştı. Daha sonra Trabzon’dan da taşınan Şamil Ekinci uzun yıllardır İstanbul’da sakin bir hayat yaşıyordu. Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Şamil Ekinci sevenleri tarafından İstanbul’da son yolculuğuna uğurlandı. Şamil Ekinci’nin adı TFF tarafından Trendyol Süper Lig’in 2024-2025 sezonunun ismi olarak belirlendi.

SONRAKİ HABER