Trabzonspor'un yeni golcüsü Onuachu'nun ilginç özellikleri

Trabzonspor Nijeryalı forveti Paul Onuachu ile anlaştı. Karadenizli takım dün akşam saatlerinde yeni golcüsünü Trabzona getirdi.

Trabzonspor'un yeni golcüsü Onuachu'nun ilginç özellikleri

Yeni yapılan anlaşmanın ardından internette en çok aranan konulardan biri Paul Onuachu'nun özellikleri oldu. Futbolcular arasında en uzun sporcular arasında yer alan Onuachu 2.01 boyundadır.

2.01 boyundaki golcü Onuachu 93 kilo ağırlığında ve oldukça yapılı, fit bir görünüme sahiptir. Arkadaşları arasında 'kule' lakaplı Onuachu 29 yaşında ve Trabzonspor'un gol yollarındaki en büyük gücü olacak.

golcuu22.jpg

Geçen sezon Genk’te 19 maçta 16 gol attıktan sonra devre arasında Southampton’a transfer olan Nijeryalı forvet, uzun boyuyla rakip savunmaların adeta korkulu rüyası. Savunulması çok zor bir isim olan Paul Onuachi çok fazla şut çekmiyor ama çektiği zaman da bir hayli etkili oluyor.

Çok güçlü, ikili mücadelelerde yıkılması neredeyse imkansız, topu aldığında uzun kollarıyla savunmacısını bloke edip takım arkadaşlarına pas verebiliyor.

paul-onuachu-yu-taniyalim-9785.jpg

Hava toplarında tahmin edileceği üzere çok etkili.

Ayrıca genç oyuncunun oyunu okuması çok iyi, bu sayede çok sayıda gol katkısına da imza attı. Nijeryalının bitiriciliği de etkileyici.

29 yaşındaki forvet yüzde 54 kaleyi tutturma oranına sahip. Onuachu çok şut çeken bir isim değil, karşılaşma başına ortama 3 şutu var ancak maç başına gol bulma oranı 0.97. Bu da demek oluyor ki attığı her 3 şuttan 1’i gol oluyor.

golcuuu3.jpg

Ünlü forvetin tek kötü özelliği oynamaya başladıktan bir saat sonra yorulması. Nitekim Genk’te birçok maçta 90 dakikayı tamamlayamadı. Topu ayağında iyi tutamaması ve bazen ileride kalıp topu ayağına beklemesi diğer zaafları.

SONRAKİ HABER