Trabzonspor ve Başakşehir Avrupa maçlarında bir üst tura yükseldi

Türkiye'yi bu sene Avrupa kupalarında temsil eden takımlarımızdan ikisi daha elemelerde yoluna devam etme hakkı elde etti. Alınan sonuçlar ile beraber gözler gelecek hafta oynanacak maçlara çevrildi.

Trabzonspor ve Başakşehir Avrupa maçlarında bir üst tura yükseldi

Ülkemizi UEFA Avrupa Liginde temsil eden Trabzonspor ile UEFA Konferans Liginde temsil eden Başakşehir aldıkları sonuçlar ile yüzleri güldürdü. Her iki takımda yer aldıkları turnuvanın 2. ön eleme turlarını başarı ile geçti.

Trabzonspor geçen hafta 2-0 yendiği Slovakya temsilcisi Ruzumberok'u evinde ağırladı. Maçı 1-0 kazanan Karadeniz temsilcisi toplamda 3-0'lık skor ile 3. tura yükseldi. Trabzonspor'un bu turdaki rakibi Avusturya temsilcisi Rapid Wien oldu. Trabzonspor eğer UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda elenirse yoluna Konferans ligi Play-offlarında devam edecek.

BAŞAKŞEHİR ELEMELERE DAMGA VURAN BİR SONUÇ ELDE ETTİ

Bir diğer temsilcimiz Başakşehir Trabzonspor'a göre çok daha rahat bir 2. ön eleme turu süreci yaşadı. San Marino ligi temsilcisi La Fiorita'yı geçen hafta 6-1 yenen Başakşehir deplasmanda yine farka gitti.

İstanbul ekibi rövanş maçında sahadan 4-0'lık skorla ayrılarak adını bir üst tura yazdırdı. Temsilcimizin Konferans Ligi 3. ön eleme turundaki rakibi Gürcistan ligi ekiplerinden Iberia oldu.

Avrupa'da 5 takımımızın da turnuva aşamasına kalması gelecek dönemler için büyük önem taşıyor. Geçen yıl Avrupa'ya 4 takım gönderen ülkemizde sonradan yükseltilen performansın üstüne koyarak takımlarımızın daha az eleme oynaması amaçlanıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER