Toprak Razgatlıoğlu kimdir, kaç yaşında, kimin oğlu, hangi sporda yarışıyor?

Uzun yıllar boyunca Türkiye'de motosiklet sporcusu denildiğinde akla ilk gelen isimlerden birisi Kenan Sofuoğlu olmuştu. Sofuoğlu'nun ardından kendisinin bizzat yetiştirdiği Toprak Razgatlıoğlu genç yaşında elde ettiği başarılar ile bayrağımızı dalgalandırmaya devam ediyor.

Toprak Razgatlıoğlu kimdir, kaç yaşında, kimin oğlu, hangi sporda yarışıyor?

26 yaşındaki genç sporcumuz Toprak Razgatlıoğlu İspanya'da yapılan 2024 Dünya Superbike Şampiyonası ilk yarışında 2. oldu ve aldığı puanla genel sıralamada 2. kez şampiyon olmaya hak kazandı.

Bir çok defa Türkiye'yi gururlandırılan Toprak Yazgatlıoğlu motor camiasında adı bilinen isimlerden Tek Teker Arif lakaplı Arif Razgatlıoğlu'nun oğludur. Babasını 2017 yılında bir motosiklet kazasında kaybeden Toprak, küçük yaşlardan itibaren motosiklet tutkusundan vazgeçmedi. 7 yaşından itibaren motor sürmeye başlayan Toprak Razgatlıoğlu, Kenan Sofuoğlu'nun hocalığı eşliğinde gelişimini sürdürdü.

2 SEZONUN ARDINDAN YENİDEN ŞAMPİYON OLDU

16 yaşında İstanbul Park pist rekorunu kırarak Türkiye Şampiyonu olan Toprak bir dönem Yetenek Sizsiniz yarışmasında yarışmacı olarak da yer almıştı. Günümüzde BMW Motorrad adına yarışan Toprak Razgatlıoğlu 2021 Superbike Şampiyonluğunu kazanmıştı. 2022 ve 2023 yıllarında ise şampiyonluğa çok yaklaşmasına karşın 2. olan Toprak Razgatlıoğlu 2 sezonun ardından yeniden kupaya uzanan taraf olmayı başardı.

Toprak Razgatlıoğlu'nun 2. defa Şampiyon olmasının ardından sosyal medya üzerinden kendisine tebrik mesajları yağmaya başladı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER