TFF yabancı kuralı sayısı ne kadar olacak, toplantı ne zaman, saat kaçta yapılacak?

Süper Lig'de bazı kulüpler yabancı kontenjanında artış için TFF'ye başvuru yapmıştı. TFF Yönetim Kurulu'nun talebi karara bağlamak için toplanacağı öğrenildi. Taraftarlar ise yabancı kuralında sayının değişip değişmeyeceğini takip etmeye başladı.

TFF yabancı kuralı sayısı ne kadar olacak, toplantı ne zaman, saat kaçta yapılacak?

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun yabancı kuralıyla ilgili son kararını bugün vereceği yönünde çıkan haberler sonrası futbol tutkunları da gelişmeleri takip etmeye başladı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun göreve gelmesinin ardından yabancı sayısı 12'den 14'e çıkmıştı. Söz konusu artışın yetersiz olduğunu düşünen kulüp başkanları ise +1 artış için talepte bulundu.

Süper Lig'de bazı kulüpler yabancı kontenjanında +1 artış için Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuru yaparken TFF Yönetim Kurulu'nun bu talebi karara bağlamak için bugün toplanacağı ifade edildi. Bu çerçevede ''TFF, yabancı kuralı için ne zaman toplanacak, kontenjan değişecek mi?'' gibi sorulara da yanıt aranmaya başladı.

TFF YABANCI KURALI SAYISI NE KADAR OLACAK, DEĞİŞECEK Mİ?

Mehmet Büyükekşi döneminde 12'ye düşürülen yabancı sayısı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun TFF Başkanı olmasının ardından yeniden14'e yükseltildi. Ancak kadrosundaki yabancı futbolcuları gönderemeyen bazı Süper Lig kulüpleri artış talebinde bulundu. Beşiktaş ve Trabzonspor'un yabancı futbolcu sayısının değişmesi için Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuruda bulunduğu aktarılırken TFF Yönetim Kurulu, bugün yapacağı toplantıda konuyu karara bağlayacaklarını belirtti. Ancak toplantının net saati henüz bilinmiyor.

SONRAKİ HABER