TFF Başkanı Büyükekşi açıkladı! Süper Lig'de maçların başlayacağı tarih belli oldu

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e yumruk atmasının ardından TFF, maçların süresiz olarak ertelendiğini duyurmuştu. TFF,'den Süper Lig maçlarının ne zaman başlayacağına ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

TFF Başkanı Büyükekşi açıkladı! Süper Lig'de maçların başlayacağı tarih belli oldu

11 Aralık Pazartesi günü Eryaman stadında yapılan MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor maçı 1 - 1 berabere bitmişti. Maçın sona ermesinin ardından sahaya giren MKE Ankaragücü Kulüp Başkanı Faruk Koca, Hakem Halil Umut Meler'e yumruk atmıştı.

Koca'nın yumruk atması ile başlayan süreçte MKE Ankaragücü Başkanı Koca istifasını verirken Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) de maçların ertelenmesine karar vermişti. TFF tarafından Süper Lig'deki maçların süresiz olarak ertelenmesine ilişkin kararında yeni bir gelişme yaşandı.

TFF'DEN SÜPER LİG MAÇLARINA İLİŞKİN KARAR

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı (TFF) Mehmet Büyükekşi, MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e yumruk atması sonrası toplantıdan çıkan kararları açıkladı. TFF başkanı Büyükekşi, "Halil Umut Meler uluslararası arenada gurur duyduğumuz hakemimiz. Futbolu her şeyin önünde tutmak ve güvenli hissettirecek alanı oluşturmak hedefimizdir. Yaşananlar kabul edilemez. Meler'in sağlık durumu iyiye gidiyor. Kendisini iyi gördük. Bebeği Ege'ye kavuşuyor. İnşallah böyle acıları bir daha yaşamayız. Hakemlere saldırı ve orantısız baskıya hiçbir zaman izin vermeyeceğiz. Bugün tartışmaları geride bırakıp birleşme zamanı.

Türk adaleti gereğini yapmıştır. PFDK, Ankara’da ki sevklerin kararlarını perşembe açıklayacak. Türkiye Futbol Federasyonu olarak disiplin talimatımızda değişiklik yapma kararı aldık. İlave yaptırımlar getirmeyi planlıyoruz. Maçların 19 Aralık Salı günü başlama kararını aldık. Ankaragücü'ne ceza verilip verilmeyeceği yönündeki kararı PFDK verecek." dedi. Bu çerçevede Süper Lig'deki maçların 19 Aralık tarihi itibariyle yeniden başlamasına karar verildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER