TFF 2. Ligde bu sezon 2 Ankara takımı yer alacak

Trendyol Süper Lig ve 1.Lig'deki mücadelelere ek olarak ülkemizde alt liglere de büyük bir ilgi gösteriliyor. Ağırlıklı olarak ilçe ve üst ligde olmayan şehirlerin takımlarının yer aldığı bu liglerde kıran kırana maçlar oynanıyor.

TFF 2. Ligde bu sezon 2 Ankara takımı yer alacak

Ülkemizde Profesyonel Ligler olarak 4 farklı kategori bulunuyor. Süper Lig ve 1. Lig'in haricinde farklı gruplar halinde oluşturulan 2. ve 3. liglerde profesyonel ligler arasında yer alıyor.

HER GRUPTA 1 ANKARA TAKIMI

Özellikle son yıllarda üst liglerde yer almış takımların alt liglere düşmesi ile daha ilgi çekici hale gelen 2. lig beyaz ve kırmızı grup olarak ikiye ayrılmış bir halde kuruldu. 18'er takımdan iki grup halinde oluşturulan ligde bu sezon sadece 2 takım yer alacak.

2. Lig'te beyaz grupta Sincan Belediyesi Ankaraspor ve kırmızı grupta Ankara Demirspor bu sezon başkenti bulundukları yerde temsil edecek.TFF 2. Ligde bu sezon 2 Ankara takımı yer alacak

SİNCAN BELEDİYESİ ANKARASPOR YENİ İSMİ İLE İLK KEZ MÜCADELE EDECEK

1978 yılında kurulan ve uzun yıllar ABB bünyesinde faaliyet gösteren Ankaraspor 2014-2015 öncesi adını Osmanlıspor olarak değiştirmişti. O dönem ligde büyük bir başarı elde eden Osmanlıspor UEFA Avrupa Liginde mücadele edip gruplardan çıkma başarısı bile göstermişti.

Daha sonrasında yeniden düşüşe geçen ve 2. lige kadar gerileyen Osmanlıspor yeniden adını Ankaraspor yapmıştı. Bu sezon öncesi Sincan Belediyesi ile yapılan anlaşma kapsamında adını Sincan Belediyesi Ankaraspor yapan kulübün nasıl bir performansa sahip olacağı merak konusu oldu.

ANKARA DEMİRSPOR YILLARIN HASRETİNİ DİNDİRME PEŞİNDE

Ankara'nın 91 yıllık kulübü Ankara Demirspor'da geçtiğimiz yıllarda çok yaklaştığı 1. Lige çıkma fırsatını bu sefer elde etmek istiyor. Başkent temsilcisi en son 1996-1999 yılları arasında 1. ligde mücadele etmişti.

TFF 2. Lig bu sezon 31 Ağustos'ta başlayacak. Heyecan 34 hafta boyunca devam edecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER