Teknik Direktör Sol bamba 39 yaşında hayatını kaybetti

Türkiye akşam saatlerinde şok eden bir vefat haberiyle karşılaştı. Bu sezon TFF 1.ligde mücadele eden Adanaspor'un teknik direktörlüğünü yapan Bamba Manisa'da kaldırıldığı hastanede son nefesini verdi.

Teknik Direktör Sol bamba 39 yaşında hayatını kaybetti

Futbolda acı bir kayıp daha yaşandı. Bir dönem ülkemizde Trabzonspor forması da giyen ve Adanaspor ile ilk hocalık deneyimi yaşayan Fildişi Sahilli bamba genç yaşta hayata gözlerini yumdu.

Temmuz ayının sonlarına doğru geçtiği Adanaspor'un başında sadece 4 maça çıkabilen Bamba'nın vefat haberi şok etkisi oluşturdu. Sol Bamba Adanaspor'un Manisa FK ile oynayacağı maç öncesi rahatsızlanmış ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesine kaldırılmıştı.

ÜLKEMİZDE FUTBOL DA OYNAMIŞTI

Önceki yıllarda Non-Hodgkin Lenfeoması teşhisi konulan ve bu hastalığı tekrarlanan Bamba hastanede tüm müdahelelere rağmen kurtarılamadı. Vefat haberi gece geç saatlerde gelen Bamba için spor dünyasından peş peşe taziye mesajları paylaşıldı.

Kariyerinde en çok Cardiff City forması giyen Sol Bamba 2012-2013 ve 2013-2014 sezonlarında Trabzonspor forması giymişti. Bamba Karadeniz temsilcisiyle toplamda 35 maça çıkmış, gol ve asist katkısı üretememişti.

Sol bamba son olarak 2022 yılında Middlesbrough forması giymiş ve ardından futbolu bırakmıştı. 2023 yılının ilk 6 ayında Cardiff'de Teknik Çalışma Müdürü olan Bamba 25 Temmuz 2024'te Adanaspor ile sözleşme imzalamıştı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER