Taha Akgül'den güreşi kalkındırma ve camiayı birleştirme sözü

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı için aday olan isimler arasında yer alan Taha Akgül, güreş camiasını birleştirme ve güreşi kalkındırma sözü verdi. Akgül şampiyon güreşçilerden destek aldı.

Taha Akgül'den güreşi kalkındırma ve camiayı birleştirme sözü

3 senede bir yapılan federasyon başkanlığı için adayların çalışmaları tüm hızı ile devam ederken Taha Akgül'de Güreş Fedarasyonu Başkanlığı için aday olduğunu duyurmuştu. Gkoromen stilde ülkemizi temsil eden ve sayısız başarılara imza atan Rıza Kayaalp ile kadın güreşinde büyük başarılar kazanan Yasemin Adar Yiğit'ler ile Balıkesir'de bir araya gelen Taha Akgül burada önemli açıklamalarda bulundu.

TAHA AKGÜL'DEN YENİ SEÇİM VAATLERİ!

Akgül, “Nasıl ki dünya finallerinde ülkemizi hep beraber temsil ettiysek, şimdi de yöneticilik anlamında inşallah ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Ben federasyon başkan adayıyım. İnşallah Rıza ve Yasemin, bizlerle beraber camiamızı birleştirme adına çok önemli rol oynayacaklar. Yasemin kadınlar güreşinde ilklerin kadını oldu ve rekorlar kırdı, dünya güreş tarihine geçti.

Rıza Kayaalp grekoromen güreşlerde rekorlar kırdı ve dünya güreş tarihine geçti. Yine aynı şekilde ben ise serbest güreşte. 3 tane ağırsıklet kol kola verdik. Türk güreşini kalkındırma, camiamızı birleştirme adına yan yanayız, kol kolayız. Bu anlamda da birbirimizi destekliyoruz. Sağ olsun Yasemin’e de ‘bize destek ol’ dediğimizde, ‘çıktığınız yolda sizlere inanıyorum ve ben de sizleri destekliyorum’ dedi. Bundan sonra da inşallah her zaman Türk güreşi için birlikte hareket edeceğiz” dedi.

Yasemin Adar Yiğit ise Taha Akgül'le takım arkadaşı olduğunu belirterek Akgül'ün adaylığını açıkladığı günden bu yana desteklerini verdiklerini belirterek camianın birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu söyledi. Güreş federasyonunu birleştirecek güç olarak Taha Akgül'ü gördüklerini belirten Yiğit, başkan adayı olarak Taha Akgül'ü desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER